Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jezdíme šalinou, a ne tramvají, učí brněnští dopraváci řidiče z Mostu

Nové posily hlásí brněnští šalináři, mezi něž zavítali na depo noví kolegové ze severu Čech. Do tramvají nasedli vyškolení řidiči z Mostu a Litvínova, kteří aktuálně nemají co na práci. V jejich domovském kraji se rekonstruuje trať, a tak vzali za vděk hostování v moravské metropoli.

Celkem sedm dopraváků z Ústeckého kraj zavítalo do Brna, aby na čtyři měsíce rozšířili řady zaměstnanců brněnského dopravního podniku. Posily, které tvoří tři ženy a čtyři muži, získal městský dopravce z Brna díky tomu, že na severu Čech se aktuálně trať rekonstruuje.

Ubytovali se, vyřídili potřebné dokumenty a také je čekalo povinné školení. Od středy se zaučují přímo na trati. Je potřeba, aby se seznámili s nejrůznějšími typy vozů, které v Brně máme, nebo třeba s ovládáním palubního počítače. S jejich nasazením do provozu s cestujícími počítáme od pondělí 12. září,“ sdělil generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havránek, který pomoc vítá, protože v moravské metropoli aktuálně chybí 25 šalinářů. 

Nové řidiče nasadí převážně na linku 2, která je v mnohém podobná trase mezi Mostem a Litvínovem. „Počítáme s tím, že postupem času nasadíme řidiče, kteří o to projeví zájem, i na další linky a jiné typy vozů. Vše bude na vzájemné domluvě,“ sdělil dopravní ředitel DPMB Jan Seitl. Tramvajáci z Mostu zůstávají i nadále zaměstnanci svého domovského dopravního podniku. Čerpají neplacené volno, u brněnského dopravce mají uzavřenu novou pracovní smlouvu. Mzdu dotanou z Brna. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, DPMB, Šalina, Most, Dopravní podnik města Brna, Česko, Litvínov, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jezdíme šalinou, a ne tramvají, učí brněnští dopraváci řidiče z Mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.