Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na hladinu Brněnské přehrady se vrací historický Úderník

Velký návrat hlásí Brněnská přehrada, na jejíž hladinu se po několika měsíční přestávce vrací nejstarší loď z brněnské flotily. Jednopalubové plavidlo Brno, které dříve neslo jméno Úderník, je po náročné opravě zpět v plné síle a znovu sveze cestující.

Loď pocházející z roku 1948 v uplynulých měsících strávila čas v dílnách brněnského dopravního podniku, který zaplatil kompletní rekonstrukci elektroinstalace. Díky uskutečněným opravám se stal Úderník sedmou lodí brněnské flotily na Prýglu. 

„Rekonstrukce elektroinstalace si vyžádala celkovou opravu kabeláže, řídicího pultu, ale i ovládacích prvků. Práce za více než milion korun bylo nutné udělat, jelikož původní elektroinstalace již nevyhovovala předpisům a technickým požadavkům,“ popsal Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB). 

Úderník je nejstarší lodí DPMB. Trup plavidla pochází z roku 1948, kdy jej vyrobili pražští dělníci. O zbytek nástavby se postarali pracovníci dopravního podniku v první polovině roku 1949. „V letošním roce jsme doposud převezli téměř 180 tisíc lidí. Pokud vydrží dobré počasí a zájem ze strany veřejnosti, možná překonáme loňský rekord, kdy lodě svezly téměř 286 tisíc cestujících, což je od 80. let minulého století vůbec nejvíc,“ dodal Havránek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, Dpmb, Přehrada, Loď, Brněnská přehrada, Dopravní podnik města Brna, oprava, elektroinstalace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hladinu Brněnské přehrady se vrací historický Úderník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.