Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Brněnské přehradě vyroste bezbariérová lodní zastávka

Na Brněnské přehradě, která je v létě hojně využívaná plavci i turisty, vznikne nová zastávka lodní dopravy Pod Trnůvkou. Podle projektové dokumentace, kterou odsouhlasili brněnští radní, bude zastávka bezbariérová a komfortnější pro pasažéry.

Výletníci, kteří se v letní sezoně rádi nalodí na brněnské parníky, se mohou těšit na náhradu jedné ze současných lodních zastávek. Současný technický stav přístaviště Pod Trnůvkou, jež se nachází mezi zastávkami Rokle a Hrad Veveří, už podle odborníků nevyhovuje současným bezpečnostním požadavkům. 

Podle projektové dokumentace bude horní nástupní plocha propojená s molem betonovým schodištěm s odpočinkovou podestou a rampou. „Ta umožní bezbariérový přístup na molo a lodní zastávku. Povrchy šikmých ramp a podesty budou opatřeny protiskluzovou úpravou,“ vysvětlil náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). 

Lodní dopravu využívají na Brněnské přehradě statisíce lidí ročně. V loňském roce se na parníku svezlo rekordních 286 tisíc cestujících. Dopravní podnik města Brna, který provoz zajišťuje, má flotilu dvoupalubových lodí s kapacitou dvou set pasažérů a jedné jednopalubové, na níž se může svézt až 120 lidí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv redakce

Štítky Brněnská přehrada, lodě, zastávka, Petr Hladík, KDU-ČSL, Dopravní podnik města Brna, Rokle, Hrad Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnské přehradě vyroste bezbariérová lodní zastávka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.