Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na brněnském Mendlově náměstí se kvůli opravě vodovodu přesouvají zastávky MHD

Na brněnském Mendlově náměstí se ode dneška přesouvají trolejbusové a autobusové zastávky. Důvodem je pokračující oprava vodovodu a kanalizace, kvůli níž se uzavřela celá centrální část náměstí. Některé zastávky přeloží až od pondělí 6. června, řekla mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová. Současná etapa rekonstrukce by měla trvat zhruba do konce srpna, beze změn zůstávají tramvajové zastávky.

Ode dneška jsou přeložené zastávky trolejbusových linek 25, 26 a 35 ve směru na Úvoz do ústí Veletržní ulice. O několik metrů dál před supermarketem Albert je zastávka linky 44 a noční linky N98 směrem k nádraží.

Od pondělí budou před pivovarskou restauraci zastávky všech dalších linek trolejbusů a autobusů směrem do ulice Hlinky. Jde o linky 25, 26, 37, 52, 84 a N97 a N98. Tento týden ještě zastavují vozidla MHD uprostřed náměstí.

Regionální autobusové linky 405 a 406 pojedou nadále ze zastávky na začátku ulice Hlinky před pivovarem, noční spoje linky 405 Mendlovo náměstí zcela vynechají a zastaví náhradou na zastávce Poříčí.

Po rekonstrukci, která by měla v závěru léta skončit, se počítá s tím, že zastávky se posunou do nové polohy, uprostřed náměstí zahradníci vysadí stromy, zmizí většina bariér, jako jsou stánky a hlavně různě vysoké chodníky. Uprostřed náměstí bude na zemi velký červený kruh. Před několika lety se už podařilo upravit západní část, kde je dnes venkovní kavárna.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Mendlovo náměstí, Uzavírka, Změny, DPMB, Albert Česká republika, Hlinky, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

zastávku z mendláku přesuňte rovnou do práglu. v brně je rozkopané snad už úplně všechno a všude... :-(((

Čtvrtek, 2. června 2022, 17:48Odpovědět

Na brněnském Mendlově se kvůli opravě vodovodu přesouvají zastávky MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.