Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dopravu v Brně paralyzovalo omezení u Tomkova náměstí. Řidiči nabírají výrazná zpoždění

S výraznou komplikací při cestě do práce nebo školy se potýkají lidé v Brně u Tomkova náměstí. Na frekventované dopravní tepně v Provazníkově ulici vypuklo dopravní omezení, kvůli němuž jezdí motoristé v každém směru pouze jedním pruhem. Zhruba půlhodinová zpoždění nabírají řidiči i spoje hromadné dopravy.

Dopravní komplikace odstartovaly v lokalitě se začátkem víkendu. Důvodem omezení, které spočívá v zúžení dopravy do jednoho jízdního pruhu v každém směru, jsou pokračující práce na výstavbě městského okruhu. Jedná se například o napojení mostního provizoria u starého mostu přes řeku Svitavu, překopy v ulici Provazníkova či odstranění ostrůvku. Kvůli nové uzavírce, jež potrvá celý týden, se tak tvoří dlouhé kolony a motoristé nabírají více než půlhodinová zpoždění. V pohotovosti jsou také policisté, kteří na místo povolali posily.

Už o víkendu byl provoz hustý, nyní je nápor podstatně větší. Na místě jsme maximálně posílili počet hlídek, které usměrňují dopravu a pomáhají řidičům,“ sdělil Drbně policejní mluvčí David Chaloupka po osmé hodině.

Lokalita u Tomkova náměstí patří i mimo stavební práce k problematickým, a tak si motoristé pravidelně ve špičkách postojí ve frontách. Do potíží se dostávají také cestující MHD. Spoje podle informací Dopravního podniku města Brna nabírají dvacetiminutová zpoždění. Kvůli pracím jezdí odklonem trolejbusy 25 a 26, které končí ve Vozovně Husovice a nezajíždí na dva roky na Starou osadu. 

Očekává se, že motoristům a cestujícím se uleví o víkendu, kdy investor stavby, jímž je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), zprovozní mostní provizorium v Provazníkově ulici. Šoféři tak opět pojedou ve dvou pruzích v každém směru. Takto pojedou až do dubna 2023, kdy silničáři plánují zprovoznění rampy Nová Dukelská, pravého mostu přes Svitavu a rampy Karlova vpravo. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Tomkovo náměstí, VMO, ŘSD, Policie, Svitava, Dopravní podnik města Brna, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Brně paralyzovalo omezení u Tomkova náměstí. Řidiči nabírají výrazná zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.