Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně číhá nová dopravní past. U Tomkova náměstí se jezdí jen jedním pruhem

Do Brna se přivalilo nové dopravní omezení, které na řidiče čeká u Tomkova náměstí, kde roste další městského okruhu. V Provazníkově ulici se od soboty jezdí pouze jedním pruhem, čímž zhoustne už tak hustá doprava v lokalitě. Očekávají se proto dlouhé kolony a výrazná zdržení.

Nové dopravní komplikace vypukla dnes a potrvá celý týden, kdy se bude jezdit ulicí v režimu 1+1. Důvodem opatření jsou podle investora stavby, jímž je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), práce na napojení mostního provizoria u starého mostu přes řeku Svitavu, překopy v ulici Provazníkova či odstranění ostrůvku. 

Od 7. 5. zprovozníme mostní provizorium a provoz v ulici Provazníkova bude opět veden v režimu 2+2. Po provizoriu budou řidiči jezdit ve směru do Husovického tunelu, v opačném směru po levé straně mostu přes řeku Svitavu (vedle provizoria). Tento stav bude trvat do konce dubna 2023, kdy plánujeme zprovoznění rampy Nová Dukelská, pravého mostu přes Svitavu a rampy Karlova vpravo,” sdělil ředitel Závodu ŘSD Brno David Fiala.

Výrazné problémy věští také policisté. Očekávají dlouhé kolony a výrazné zpomalení provozu. Lokalita totiž i mimo omezení patří k problematickým, a tak si motoristé pravidelně ve špičkách postojí ve frontách. Policie proto posílí hlídky. 

Budou připraveny řešit vzniklé komplikace a případně i řídit dopravu, tvorbě kolon nelze vzhledem k dopravní vytíženosti místa předejít. Největší dopravní nápor se očekává v pondělí ráno. Řidičům, kteří se mohou dopravnímu omezení vyhnout, doporučujeme využití alternativních tras. Ostatní, kteří budou místem projíždět, pak musí počítat se zpožděním,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka

Nepojedou trolejbusy 

Potíže čekají také cestující MHD, kteří jezdí přes Tomkovo náměstí. Změny se dotknout linek 25, 26, 53, 57 a 81. Trolejbusy linek pojedou odklonem do Vozovny Husovice. Přeruší se tak na zhruba na dva roky provoz v úseku Tomkovo náměstí – Stará osada. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Tomkovo náměstí, ŘSD, Okruh, Ředitelství silnic a dálnic, Svitava, Tim Hamilton, Husovický tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně číhá nová dopravní past. U Tomkova náměstí se jezdí jen jedním pruhem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.