Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Řidiče na dálnici ve směru na Brno vyděsil muž na střeše auta

Netradiční dva výjezdy mají za sebou policisté na Vysočině, kteří na základě několika oznámení na tísňovou linku 158 vyjížděli na dálnici D1. Na frekventované tepně je ve směru na Brno překvapily nečekané kousky řidičů.

Policisté dostali na linku 158 hned několik oznámení od motoristů, která se týkala řidiče osobního auta BMW se slovenskou poznávací značkou. Šofér se měl podle nich chovat nestandardně. „Další oznámení bylo od řidičky, která sdělila, že vozidlo zastavilo v levém pruhu, řidič z vozidla vylezl na auto a něco gestikuluje. Na místo vyjela hlídka policie,“ uvedla na dotaz Drbny Dana Čírtková, mluvčí policistů a doplnila, že toto se odehrálo na 87. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno.

Po příjezdu policistů už řidič nebyl na střeše, ale v autě. Policisté v místě události zastavili provoz a vozidlo ve spolupráci s Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny (KSÚSV) přesunuli na krajnici. „Jednatřicetiletému řidiči cizí národnosti údajně došlo palivo, to si nakonec ve spolupráci s KSÚSV zajistil. Řidič měl podle Čírtkové negativní test na alkohol. „Test na přítomnost omamných látek jsme neprováděli, protože muž nevykazoval známky jejich požití,“ dodala mluvčí policie. Na místo dorazila také asistenční služba Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Umístili jsme světelnou šipku, aby bylo místo bezpečně označeno,“ sdělilo ŘSD na svém facebookovém profilu.

Tím však tato událost pro policisty na Vysočině neskončila. Krátce před 9:45 vyjížděla policie na dálnici D1 znovu, tentokrát na 75. kilometr ve směru na Brno. Stejný řidič tentokrát zastavil v pravém jízdním pruhu, důvodem měl být defekt na vozidle. Muž své auto opět odstavil, jen ho řádně neoznačil. I tentokrát měl řidič ze Slovenska negativní test na alkohol. „Muž ale dostal pokutu, protože jeho nepojízdné vozidlo nebylo řádně označeno jako překážka na vozovce,“ upřesnila mluvčí Čírtková.

Policisté si vyžádali kamerový záznam, podle něhož se muž dopustil hned dvou přestupků. „Jeho přestupky byly zadokumentovány a předány příslušnému správnímu orgánu do správního řízení,“ dodala závěrem Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky dálnice, D1, palivo, defekt, řidič, policie, Brno, Kraj Vysočina, Dálnice D1, BMW, Ředitelství silnic a dálnic, střecha, Drbna.cz, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidiče na dálnici ve směru na Brno vyděsil muž na střeše auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.