Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dárek pro černé pasažéry z Brna. Dopravní podnik jim odpustí dluhy

Zaplaťte necelou tisícovku a my vám odpustíme všechny zbývající dluhy. S takovou nabídkou přichází nyní Dopravní podnik města Brna (DPMB), který chce krokem vyjít vstříc černým pasažérům, aby se zbavili dluhů. Městskému dopravci dluží aktuálně 30 tisíc lidí.

Brněnský dopravní podnik chce novou kampaní oslovit dlužníky, kteří nestihli své dluhy za jízdné umořit při akci Milostivé léto, nebo nesplňovali podmínky programu. V současné době eviduje akciová firma, jejímž jediným akcionářem je město Brno, 30 tisíc dlužníků, kteří na pokutách nezaplatili bezmála 200 milionů korun. Díky nové akci mají neplatiči možnost uhradit 825 Kč, což je částka za jednu pokutu. Zbytek dluhů dopravce lidem odpustí. 

Cílem akce je dopomoci dopomoci k tomu, aby dlužníků dluhy nerostly nebo se nevymáhaly exekučně. Dopravce má aktuálně 150 tisíc pohledávek za jízdu bez platného jízdního dokladu, na které se podle DPMB Milostivé léto nevztahovalo. „Jedná se o nesplacené pokuty osob, které mají bydliště na úřední adrese, které v době vzniku pohledávky nedovršily 18 let a osoby a u kterých jsou vzhledem k množství soudně a exekučně vymáhaných pohledávek další dluhy vymáhány mimosoudně,“ vysvětlil generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek, podle nějž jsou některé pokuty staré i pětadvacet let. 

„Pokud by například někdo z dlužníků chtěl žádat o obecní byt nebo z jiného důvodu potřeboval potvrzení o bezdlužnosti, nemůžeme mu jej vystavit. Pohledávka by tak pro něj byla překážkou k získání bytu nebo práce,“ dodal. 

Brno zaspalo Milostivé léto. Politici doufají v opakování akce

Šance na lepší život a úleva od nakupených dluhů. V České republice končí dnešním dnem Milostivé léto, které bylo nevídanou příležitostí pro osoby v exekucích. Zatímco většina měst o akci intenzivně informovala, brněnskou kampaň odstartoval až...

Dopravce na svém webu určuje pro zájemce bližší podmínky. Akce potrvá od 20. března do 20. června 2022. „Dlužník, který bude chtít využít akce Jaro bez dluhů s DPMB musí svůj záměr oznámit písemně nebo emailem DPMB (pokuty@dpmb.cz) nebo přímo smluvní advokátní kanceláři (dpmb@advokati.pro). Zároveň musí nejpozději do 20. 6. 2022 uhradit sníženou sazbu přirážky k jízdnému + jízdné. Za datum úhrady je považován den, kdy je daná částka připsána na účet DPMB,, nebo na účtu smluvní advokátní kanceláři,“ popsala mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv DPMB

Štítky Brno, DPMB, Pokuty, Dluhy, Milostivé léto, Dopravní podnik města Brna, dlužník, jízdné, pohledávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárek pro černé pasažéry z Brna. Dopravní podnik jim odpustí dluhy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.