Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Další změny na Mendlově náměstí v Brně. Kvůli rekonstrukci se zhorší průjezdnost

Řidiče i chodce v centru Brna čekají od příštího týdne změny. Začne další etapa prací na Mendlově náměstí, která sníží jeho průjezdnost. Komplikace pro účastníky dopravního provozu nastaly již loni v listopadu, kdy rekonstrukce odstartovala.

Práce, které se do další fáze posunou ve středu 16. března, přinesou řidičům další problémy s průjezdem centrem moravské metropole. Lépe na tom nebudou ani chodci, kteří na Mendlově náměstí již dříve přišli o několik přechodů. „Průchod stavbou bude komplikovaný, ale v místech, kde to je možné, budou zřízeny náhradní přechody," stojí na webu Kopeme za Brno, jenž o uzavírkách informuje.

Největší změnou pro řidiče je zobousměrnění ulice Veletržní, ta bude nyní navíc v ústí do Mendlova náměstí zcela uzavřená. Na náměstí nebude možné najet ani z ulice Křížová a otevřený zůstane pouze jeden pruh v opačném směru. Rekonstrukce zasáhne také některé zastávky městské hromadné dopravy, které se přesunou.

První uzavírka Mendlova náměstí, které dnes připomíná staveniště, přišla v listopadu loňského roku a přinesla řidičům až desítky minut zpoždění. S orientací na rozkopaném náměstí museli řidičům pomáhat policisté.

Po proměně by se důležitý dopravní uzel měl stát přívětivějším místem zvláště pro cestující hromadné dopravy, která se přesune na okraj náměstí. Ve středu plochy vznikne park se stromy a bezbariérovými zastávkami.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky uzavírka, doprava, mendlovo náměstí, Brno, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další změny na Mendlově náměstí v Brně. Kvůli rekonstrukci se zhorší průjezdnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.