Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Více parkovacích míst i komfort pro řidiče. Jihomoravští silničáři plánují, že opraví odpočívky u dálnic

Jihomoravští silničáři mají plány, jak zkulturnit a zlepšit technický stav odpočívek při dálnicích D1 a D2. Nejblíže k uskutečnění je oprava odpočívadla u Lanžhota na Břeclavsku, kde práce vypuknou ještě letos. Další v pořadí jsou objekty u Velkých Němčic nebo Vyškova, kde se navýší parkovací kapacita.

První práce odstartují u odpočívky Lanžhot na D2 ve směru na Bratislavu, kde silničáři už jen čekají na to, až dostanou všechna úřední povolení ke stavbě. Jakmile dořeší formality, začnou s rekonstrukcí. 

Současně připravujeme přestavbu protější levé odpočívky ve směru na Brno (kilometr 56). Jedná se o navýšení kapacity parkovacích míst, zejména pro kamiony. Aktuálně jsme zahájili práce na dokumentaci pro společné povolení stavby. Zahájení stavebních prací na levé odpočívce předpokládáme v roce 2025,“ popsala Lucie Trubelíková, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR, které má práce na starost.

Stavební ruch nevypukne pouze na Břeclavsku u Lanžhota, ale také na odpočívadle Zelňák u Velkých Němčic. Tam se chystá rozšíření stávajícího zařízení vpravo i vlevo. ŘSD získalo na stavbu už územní rozhodnutí, letos zažádá organizace o stavební povolení. Stavět chtějí silničáři ale i na jiných místech. Například ve Vyškově. 

Na stávající levé odpočívce Vyškov na dálnici D1 (kilometr 227) směrem na Brno jsme v loňském roce postavili gabionovou zeď. Současně připravujeme její rozšíření. Dokončuje se zpracování dokumentu pro společné povolení stavby a letos chceme zažádat o společné územní rozhodnutí a stavební povolení,“ uvedla Trubelíková.

Na papíře má podnik ještě rekonstrukci odpočívky v Brněnských Ivanovicích, kde se zařízení nachází před sjezdem na Slatinu na D1. „Na stávající pravé odpočívce Brněnské Ivanovice u čerpací stanice ÖMV na dálnici D1 směrem na Olomouc plánujeme její rozšíření z důvodu navýšení počtu parkovacích míst. Máme zpracovanou studii a záměr projektu, který nyní čeká na schválení centrální komise Ministerstva dopravy ČR. Naproti této odpočívky směrem na Prahu připravujeme stavbu nové odpočívky,“ dodala Trubelíková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ŘSD, Odpočívky, D1, D2, Oprava, dálnice, parkování, Dálnice D1, Vyškov, Lanžhot, okres Břeclav, Dálnice D2, rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více parkovacích míst i komfort pro řidiče. Jihomoravští silničáři plánují, že opraví odpočívky u dálnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.