Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Konec problémů s parkováním. Dětská nemocnice v Brně se blíží parkovacímu domu

Zaparkovat u brněnské Dětské nemocnice v Černopolní ulici bývá pro řidiče bojový úkol. Kvůli přeplněném okolnímu parkovišti, jehož kapacita už dlouhodobě nestačí, odstavují lidé automobily doslova kde se dá. Řešení problematické situace má přinést nový a dlouho očekávaný parkovací dům, který má v areálu vyrůst do tří let.

Plány na parkovací dům spřádají ve Fakultní nemocnici Brno (FN), pod kterou zdravotnické středisko v Černých Polích spadá, několik let. Důvodem je především fakt, že do největšího moravské nemocnice přijíždí pacienti nejen pacienti z Brna, ale celé jižní i střední Moravy, kvůli čemuž okolí nemocniční areálu neúměrně nabobtnává auty, která mnohdy motoristé nemají kam odstavit. Kvůli tomu překáží často i sanitkám, které mají podle mluvčí jihomoravských záchranářů Michaely Bothové dlouhodobě v lokalitě problém s vjezdem do areálu.

Komplikovanou dopravní situaci má vyřešit právě zamýšlený parkovací dům, který pojme téměř 400, je za o něco blíže. Projekt podpořilo Brno, bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) i jeho nástupce ve funkci Vlastimil Válek (TOP 09). Bohunická nemocnice, která záměr financuje, má tak zelenou k dalším přípravám objektu.

Nyní je plánování stavby ve fázi výběrového řízení na studii, po jejím vypracování bude nemocnice hledat projektanta. Podle harmonogramu by měl být parkovací dům dokončen v roce 2025, vzhledem k potřebnosti parkovacích stání ale bude snaha vše dokončit mnohem dřív. Samotná stavba by mohla trvat 18 měsíců,“ popsala mluvčí FN Brno Veronika Plachá.

Stavba vyroste přímo v areálu Dětské nemocnice, kde se nyní nachází zpevněná plocha pro stání automobilů, a vyjde podle odhadů na zhruba 200 milionů korun. „Kapacita parkovacího domu bude 360 až 400 míst, a to pro zaměstnance nemocnice, veřejnost, ale i rezidenty z okolních ulic. Oproti původním plánům města Brna by měl být parkovací dům objemově menší a nižší,“ dodala Plachá.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, FN, Parkování, Černá Pole, Zdravotnictví, Dětská nemocnice FN Brno, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Adam Vojtěch, Vlastimil Válek, ANO 2011, Střední Morava, TOP 09, Nemocnice Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec problémů s parkováním. Dětská nemocnice v Brně se blíží parkovacímu domu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.