Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Blansko si postavilo v centru města nové parkoviště

Motoristé v Blansku získali novou plochu pro parkování, která se otevřela v centru města ve vnitrobloku ulic Žalkovského A. Skotáka. Celkem na ploše najde místo bezmála padesát aut. Za stání nebudou řidiči platit poplatek.

Oproti dosavadním dvanácti parkovacím místům nabízí rekonstruovaný prostor ve vnitrobloku nově 46 míst, z toho tři jsou vyhrazena pro osoby s postižením. Řidiči mohou po kolaudaci využívat také nový výjezd na ulici A. Skotáka.

Nové parkoviště významně rozšiřuje možnosti parkování přímo v centru města. Jeho vybudování přišlo na 6,6 milionu korun včetně DPH, spolu s městem se zhruba z poloviny na nákladech podílela firma, která přestavuje bývalý obchodní dům Družba. I přes to chci ale ubezpečit, že parkoviště je veřejné a kromě míst pro invalidy na něm nejsou žádná vyhrazená stání,“ uvedl starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

Stavba začala letos v posledním červencovém týdnu. Projekt zahrnoval například sanaci podloží a vybudování nových parkovacích stání, nové komunikace a veřejného osvětlení. „Do konce října bude ještě vysazeno šest kusů okrasných třešní, založen bude trávník, počítáme také s vysazením sedmdesátky habrů, které vytvoří živý plot mezi parkovištěm a bytovými domy,“ popsala Sylva Vágnerová z investičního oddělení.

Parkoviště zůstane nezpoplatněné. Změnila se ale organizace dopravy v místě. Na plochu zůstává jednosměrný nájezd z ulice Žalkovského s výjezdem do ulice A. Skotáka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Záboj

Štítky Blansko, parkování, Auto, Radnice, centrum města, Jiří Crha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko si postavilo v centru města nové parkoviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.