Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Část Mendlova náměstí bude bez motoristů. Vypukne dopravní omezení

Výrazné omezení dopravy vypukne na brněnském Mendlově náměstí. Platit začne už od pondělí. Důvodem je rekonstrukce kanalizace a vodovodů. V první etapě se bude kopat před klášterem a pivovarem. Z Úvozu nebude možné zabočit na náměstí podél klášterní zdi.

Podle brněnského magistrátu se část prací uskuteční bezvýkopovou technologií, ale zejména v oblasti před klášterem a pivovarem bude nutné otevřený výkop s úplným vyloučením dopravy.

Ve směru z Úvozu nebude možné odbočit ke klášteru. Uzavřená bude i Výstavní u ústí na Mendlovo náměstí. Dočasně tak Výstavní bude obousměrná. Zcela se uzavře směr do Mendlova náměstí na Křížové v úseku Václavská – Mendlovo náměstí. V Zahradnické se otočí jednosměrný provoz,“ sdělila Anna Dudková z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Při projektu se přesunou některé zastávky Městské hromadné dopravy. Detaily změn spojených s městskou hromadnou dopravou najdou zájemci na webu Dopravního podniku města Brna. Komplikace se nevyhnou ani chodcům, kterým se zruší několik přechodů. „Žádáme všechny, aby věnovali pozornost dopravnímu značení a informativním tabulím v oblasti,“ dodala Dudková k opravě Mendláku, která se plánuje na celkem osm etap. Opatření má trvat do poloviny prosince.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KAM BRNO

Štítky Brno, Mendlovo náměstí, Rekonstrukce, Omezení, klášter, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část Mendlova náměstí bude bez motoristů. Vypukne dopravní omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.