Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Brně začne výluka šalin před hlavním nádražím

Dopravní podnik v Brně zítra začne s opravami dvou tramvajových kolejí před frekventovaným hlavním nádražím. Devítidenní stavba výrazně omezí provoz MHD a změny se budou týkat pěti tramvajových linek a také nočních autobusových linek.

Zatímco na jaře se oprava týkala dvou kolejí blíže nádraží, nyní se bude pracovat na kolejích u Letma, řekla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. „Místo dřevěných pražců budeme koleje usazovat do betonových panelů," vysvětlila.

Nejvytíženější linka 1 pojede z Nových sadů na Moravské náměstí odklonem přes náměstí Svobody a vynechá tak zastávku Malinovského náměstí a naopak obslouží zastávky Náměstí Svobody a Zelný trh. Zastávku Hlavní nádraží bude mít u ústí Masarykovy ulice. Linku 2 dopravní podnik rozdělí na dvě části a prováže ji s linkou 9. Tramvaj přijede z Modřic na zastávku hlavní nádraží v Masarykově ulici a odtud bude pokračovat jako linka 9 na Lesnou.

Z opačné strany ze Staré osady přijede tramvaj linky 2 na hlavní nádraží na zastávku u viaduktu a bude pokračovat jako linka 9 do Juliánova. Linka 4 pojede obousměrně odklonem mezi Českou a Malinovského náměstím a Rooseveltovou ulicí. Linka 7 bude jezdit pouze mezi Lesnou a Malinovského náměstím a nebude pokračovat do Bohunic.

Noční autobusy, které zastavují na dvou opravovaných kolejích, zastaví pro výstup ještě před nástupišti a po odjezdu všech autobusů ještě zastaví pro nástup na třetí a čtvrté koleji blíže nádraží. Dopravní podnik k této opravě a velkému omezení přistoupil v týdnu podzimních prázdnin, kdy je poptávka nižší než v běžné pracovní týdny.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, MHD, stavby, Brno, hlavní nádraží, oprava, Dopravní podnik města Brna, dopravní společnost, Malinovského náměstí, Náměstí Svobody, Zelný trh (Brno), Modřice, Lesná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začne výluka šalin před hlavním nádražím  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.