Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně se řidičům kvůli čištění uzavřou tunely

Brněnští řidič se musí mít znovu na pozoru. V pátek začíná Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) s údržbou tunelů. Dopravní stavby se po dobu prací uzavřou motoristům. První omezení vypukne v tunelu Hlinky. Následně se silničáři přesunou do dalších třech objektů.

S říjnovými pracemi počítají silničáři už dlouhodobě. Chystají například kontrolu operátorských stanovišť, servis větrání nebo údržbu dopravního značení. Součástí je také čištění vytěžovaných dopravních staveb. Po dobu prací budou tunely uzavřené pro motoristy. Celkem údržbu podstoupí v říjnu čtyři tunely – MÚK Hlinky, Pisárecký, Královopolský a Husovický. Většinu prací, které potrvají vždy několik dní, naplánovalo ŘSD ve večerních hodinách od 21:00 do 5:00, kdy je zpravidla menší provoz.

Výjimkou bude údržba v Královopolském tunelu, během které bude nutná i denní uzavírka obou tubusů. Královopolský tunel zatím jako jediný v Brně umožňuje jízdu v obou směrech. Této skutečnosti využijeme ve dnech 13. – 15. 10., kdy bude přes den obousměrně v provozu vždy jeden tubus. Ve dnech 15.10. – 17.10. budou přes víkend uzavřeny oba tubusy. Další údržbu budeme již provádět v nočních hodinách od 21:00 do 5:00,“ popsala mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Uzavřou sjezd

Čištění tunelů není jediným omezení, které na řidiče v moravské metropoli čeká. Komplikace nastanou rovněž v Králově Poli, kde se dočasně uzavře tamní sjezd u vlakového nádraží. Připojovací pruh už totiž neodpovídá současným normám a potřebám. Jeho prodloužení chystají pracovníci ŘSD na výjezdové rampě z Budovcovy na Sportovní.

Práce ji uzavřou v termínu 1. října – 30. listopadu. Jedná se o výjezdovou rampu silnice I/43 u železničního uzlu Královo Pole, kterou je nutné opravit včetně normového rozšíření připojovacího pruhu. Objízdná trasa povede ulicemi Kosmova, Palackého třída a Hradecká,“ uvedla Anna Dudková z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, ŘSD, Tunely, Čištění, tunel, Ředitelství silnic a dálnic, údržba, Hlinky, Královopolský tunel, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se řidičům kvůli čištění uzavřou tunely  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.