Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Místo vlaků pojedou mezi Brnem a Nezamyslicemi dva týdny autobusy

Cestující, kteří jezdí vlaky z Brna směrem do Olomouce a do Ostravy, čeká od úterý 21. září dvoutýdenní výluka mezi Brnem a Nezamyslicemi. Místo vlaků budou jezdit opět autobusy, vyplývá z informací společnosti Kordis JMK, která zajišťuje organizaci veřejné dopravy na jižní Moravě.

Výluka začíná v úterý ráno a končí v pondělí 4. října odpoledne. Autobusy v Brně při odjezdu budou stát na zastávce před viaduktem přes Křenovou. Vlaky Regiojetu, které jezdí z Brna do Bohumína, budou nahrazené autobusy v úseku z Brna až do Přerova a pojedou podle výlukového jízdního řádu. Vlaky Českých drah z Brna do Olomouce nepojedou z Brna do Nezamyslic a taktéž se bude jezdit podle výlukového jízdního řádu. A osobní vlaky nepojedou mezi Přerovem a Vyškovem. Dopravci v autobusech nezajišťují přepravu kol.

Několikadenní až týdenní výluky jsou na trati mezi Brnem a Přerovem každoročním koloritem a je jich obvykle několik za rok. Správa železnic už řadu let trať pouze udržuje v provozuschopném stavu a cestující čekají na stále odsouvanou stavbu nové dvoukolejné trati pro rychlost až 200 kilometrů za hodinu. Podle dřívějších předpokladů měla začít stavba v roce 2018, později Správa železnic mluvila o roce 2021, ale je zřejmé, že se nezačne ani příští rok.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Nezamyslice, Autobusy, IDS, Olomouc, KORDIS JMK, a.s., Ostrava, Jihomoravský kraj, Přerov, Správa železniční dopravní cesty, RegioJet, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo vlaků pojedou mezi Brnem a Nezamyslicemi dva týdny autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.