Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jižní Moravě se o prázdninách stalo 1100 nehod, osm lidí při nich zemřelo

Podle statistik jihomoravských policistů zemřelo při dopravních nehodách v Jihomoravském kraji od začátku letošních prázdnin k 31. srpnu osm lidí. Celkově se stalo přes 1100 dopravních nehod. Co do počtu obětí se nejtragičtější havárie stala na konci července, kdy na silnici zemřeli dva senioři. O loňských prázdninách zemřelo v kraji při nehodách deset lidí, předloni šestnáct.

Zhruba 460 lidí utrpělo při nehodách na jižní Moravě lehké zranění, tři desítky lidí se zranily těžce. Za nehodami stála zhruba v osmdesáti případech nepřiměřená rychlost, ve 110 případech nedání přednosti v jízdě, nesprávné předjíždění pak zhruba v desítce případů. Více než devadesát řidičů bouralo pod vlivem alkoholu.

Nejvíce osob, a to pět, zemřelo v kraji při červencových nehodách. V srpnu registrovali policisté tři oběti. Jedinou nehodou se dvěma oběťmi byla událost z 28. července. U Lechovic na Znojemsku podle policie tehdy nedal osobní vůz přednost nákladnímu a o život přišel pětaosmdesátiletý řidič osobního vozu a jedenaosmdesátiletá spolujezdkyně.

Další smrtelné nehody si vyžádaly po jedné oběti. Například v polovině července nepřežil mladý motorkář na Břeclavsku střet s dodávkou, ve druhé polovině července srazil osobní vůz na Znojemsku chodce, muž na místě zemřel. V minulých letech se na jihu Moravy staly o prázdninách nehody, při kterých zemřelo více lidí. V roce 2016 počátkem prázdnin nedal u Tvarožné na Brněnsku řidič přednost vozu s rodinou, ve kterém po srážce zemřela žena a jedno dítě, další dítě zemřelo v nemocnici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alexas_Fotos/Pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, prázdniny, Jihomoravský, havárie, Jihomoravský kraj, osobní vůz, okres Znojmo, Lechovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě se o prázdninách stalo 1100 nehod, osm lidí při nich zemřelo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.