Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Téměř polovina řidičů vjíždí do Břeclavi nepovolenou rychlostí. Někteří až 170 km/h

Břeclavští strážníci dlouhodobě prováděli statistické měření rychlosti řidičů, kteří vjížděli do města. Výsledky vedly ke zjištění, že téměř polovina řidičů jela rychlostí vyšší než pětapadesát kilometrů za hodinu.

Strážníci měřili rychlost od poloviny listopadu 2019 do půlky května 2021. Za dané období vjelo do Břeclavi téměř 3,5 milionů řidičů, z nichž 1 650 000 jelo rychlostí vyšší než pětapadesát kilometrů za hodinu. „Tisíce řidičů vjíždí do města rychleji, než je povolená padesátka. Měření rychlosti děláme dlouhodobě a chování řidičů se nelepší,“ povzdechl si starosta města Svatopluk Pěček (ANO).

Na vjezdu do města, který je v ulici Lednická, zaregistrovali strážníci tři řidiče řítící se rychlostí 170 kilometrů za hodinu, stejně jako v případě jednoho řidiče v ulici Bratislavská. Přes 140 kilometrů za hodinu jelo devatenáct vozidel na Lednické a šestadvacet na Bratislavské. 

„Z čísel například plyne, že ulicí Bratislavská vjelo od 1. dubna do poloviny května 2021 do Břeclavi přes dvaasedmdesát tisíc automobilů, které dodržely rychlost, ale bezmála sto tisíc dalších rychlost na vjezdu překročilo,“ uvedla mluvčí Břeclavi Jana Pelcová. Výsledky měření se stanou podkladem pro instalaci měřících jednotek na rizikových příjezdech.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky rychlost, doprava, měření, Břeclav, řidiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Vlk

A kolik se tam stalo dopravních nehod způsobených nedodržení rychlosti?

Pátek, 27. srpna 2021, 18:09Odpovědět

Téměř polovina řidičů vjíždí do Břeclavi nepovolenou rychlostí. Někteří až 170 km/h  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.