Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Brněnská cyklostezka mezi Kamennou a Anthroposem dostala nové osvětlení

Brněnská cyklostezka v úseku Kamenná-Anthropos je bezpečnější díky nově nainstalovanému osvětlení. O zřízení desítek nových světelných míst se rozhodlo již loni na popud Technických sítí Brno.

Jízdu po osvětleném 2,5 kilometru dlouhém úseku si Brňané začnou užívat v průběhu září poté, co se dokončí potřebné administrativní úkony. Nová světelná místa poskytnou větší bezpečí pro pěší i cyklisty, kteří cestu hojně využívají. Podle brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS) byly práce na cyklostezce zorganizovány tak, aby nenarušily prázdninový provoz. „Osvětlení poslouží nejen všem, kdo se po stezce pohybují, ale považuji za důležité, že zároveň také respektuje životní prostředí a klidný přírodní charakter lokality,“ řekla primátorka.

Na frenkventované cestě vyměnili pracovníci Technických sítí Brno několik původních svítidel za modernější a postupně vybudovali dalších sedmasedmdesát světelných míst. Celkově nainstalovali devětaosmdesát LED svítidel, která mají teplejší chromatičnost, jsou příjemná lidskému oku a zároveň neohrožují hmyz ani zvěř. Osvícení trasy stálo necelých osm milionů korun. 

Žádost o vybudování světel podaly Technické sítě Brno, zájem o zvýšení bezpečnosti ale měla také městská část Brno-střed a Policie České republiky. Veřejné osvětlení mezi Kamennou a parkem Anthropos bude fungovat stejně jako na ostatních nasvětlených cyklostezkách v Brně v letním a zimním režimu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 422737/Pixabay.com

Štítky cyklostezka, cyklistika, bezpečí, doprava, osvětlení, Brno, Markéta Vaňková, ODS, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská cyklostezka mezi Kamennou a Anthroposem dostala nové osvětlení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.