Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Břeclavi postaví nový parkovací dům za sto milionů korun

U břeclavského nádraží vznikne nové víceúrovňové parkování. Originálně navržený parkovací dům se vystaví ve dvou etapách a vyjde zhruba na sto milionů korun.

Veřejnou soutěž na projekt nového parkovacího domu v Břeclavi vyhrál brněnský architektonický ateliér P.P. Architects s.r.o. Navržený dům vyroste u křižovatky ulic Slovácká a Stromořadní a v první etapě by měl mít kapacitu zhruba 152 parkovacích míst.

„Výsledný návrh je originálně pojatá konstrukce z dřevěných vazníků, které se promítají i do fasády. Zajímavě je řešený také prostor mezi parkovacím domem a ulicí Stromořadní, kam bude orientován parter parkovacího domu,“ vysvětlil břeclavský starosta Svatopluk Pěček (ANO). 

První fáze zahrne přízemí modulové stavby, první podlaží a pojízdné střechy. Další etapa pak umožní nástavbu o další podlaží s celkovou kapacitou 228 parkovacích míst. Objekt by měl být energeticky soběstačný. Uskutečnění stavby bude stát zhruba sto milionů korun, podmínkou jejího zahájení je ale získání dotací z prostředků Integrovaného regionálního operačního programu.

Vysoutěžený projekt parkovacího domu.

Ohodnoť článek

Foto Město Břeclav

Štítky Břeclav, parkování, parkovací dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi postaví nový parkovací dům za sto milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.