Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Smíšená stezka a více parkovacích míst, okolí vyškovského nádraží prokoukne

Vyškovská Nádražní ulice se dočká úprav, které se stanou největší městskou stavební investicí letošního roku. Vyřeší se problém s nedostatkem parkovacích míst i nevyhovujícím povrchem silnice, na své si přijdou také cyklisti.

Zásahy se dotknou celé ulice, výměnou projdou přípojky sítí, veřejné osvětlení a také chodníky. Stavební práce ovlivní úsek od křižovatky u nádraží s ulicemi Svatopluka Čecha a II. odboje po světelnou křižovatku u administrativní budovy po bývalém okresním úřadu.

„Ulice je ve špatném stavu, je nutné přistoupit k obnově povrchů vozovky a chodníků. Pracovali jsme s několika variantami, cílem stavebních zásahů je jednoznačné uspořádání prostoru s ohledem na potřeby dopravy, motorové i statické,“ vyjmenoval vyškovský starosta Karel Jurka (ODS).

V plánu je smíšená třímetrová stezka pro chodce a cyklisty, která propojí centrum Vyškova s vlakovým nádražím, aniž by docházelo ke kolizím s motorovou dopravou. „Šlo nám o propojení stávající sítě cyklostezek. Smíšená stezka povede po pravé straně ulice ve směru od centra k nádraží, které logicky považujeme za důležitý dopravní uzel,“ přiblížil místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL).

Úpravy zasáhnou také křižovatku u vlakového nádraží, která je noční můrou řidičů autobusů. Přednádražní prostor před budovou železniční stanice prošel rekonstrukcí v roce 2014. „Sice podle projektantů splňuje normy, ale v praxi dostačující není, pokud přes něj jezdí autobusy. Oblouk po levé straně ve směru k nádraží proto mírně upravíme,“ ujasnil vyškovský místostarosta.

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky železniční stanice, Svatopluk Čech, Karel Jurka, ODS, Vyškov, Roman Celý, KDU-ČSL, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smíšená stezka a více parkovacích míst, okolí vyškovského nádraží prokoukne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.