Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Úvoze vznikne nová zastávka, zanikne až osm parkovacích míst

Cestující brněnské MHD se dočkají nové zastávky, která vznikne v ulici Úvoz na straně přilehlé k ulici Trýbově. Kvůli nové stavbě, jež vyjde na více než 11 milionů korun, zanikne až osm parkovacích míst. Investici už schválili brněnští radní.

Podle radnice mezi trolejbusovými zastávky Tvrdého a Mendlovým náměstím dlouhodobě další chyběla. Zhruba kilometr jedou dopravní prostředky bez přerušení. V zálivu ale kvůli záměru zaniknou parkovací místa.

Jedná se o cca 6–8 parkovacích stání, místo kterých vznikne zastávka pro až 13 tisíc lidí, kteří tudy denně projedou. Z tohoto pohledu se to jeví jako adekvátní řešení,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Celková délka zastávky včetně nájezdového a výjezdového klínu bude 34 metrů. Vybudovat se má do dvou let. Kvůli nové zastávce se však zhorší výhledové poměry na výjezdu z Trýbovy na Úvoz. Proto je nutné výjezd přemístit novým propojením slepé ulice. 

Povrch stávající účelové komunikace v ulici Trýbova, podobně jako povrch na ni navazujících zpevněných ploch u hromadných garáží, je ve stavu, který nutně vyžaduje rekonstrukci. V souvislosti s ní bude k jejímu odvodnění vybudován nový úsek dešťové kanalizace namísto původního systému povrchových žlabů. K výjezdu na Úvoz bude sloužit stávající jižní napojení ulic Trýbova a Úvoz,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google

Štítky Úvoz, MHD, Brno, Doprava, parkování, ODS, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Úvoze vznikne nová zastávka, zanikne až osm parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.