Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Brněnské letiště bude mít novou leteckou linku. Ukrajinské aerolinky otevřou spojení s Kyjevem

Ukrajinská letecká společnost SkyUp získala povolení na další dvě nové linky z Česka. Plánuje spojit s Kyjevem také Brno a Ostravu, ukrajinská státní komise pro letectví aerolinkám povolila od dubna 2021 z obou tuzemských letišť létat třikrát týdně. S informací přišel jako první server Zdopravy.cz.

Pro brněnské i ostravské letiště by šlo o vítanou vzpruhu. Z Brna aktuálně nelétá nikdo, na jaře se tam ale má vrátit irský Ryanair s linkou do Londýna. Z Ostravy nyní pravidelné spojení nabízí pouze polský LOT na lince do Varšavy a Prahy.

SkyUp v současnosti do Česka nelétá, před koronavirovou krizí nabízel spojení z Prahy do Kyjeva a Lvova. Toto spojení chce obnovit v březnu, od května chce začít z Prahy létat ještě do Záporoží.

Firma létala také z Pardubic do Kyjeva, linku plánuje obnovit v březnu. Konkurenci u leteckého spojení Česka s Ukrajinou letos zvýšil maďarský Wizz Air s linkami z Pardubic do Lvova a Kyjeva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SkyUp

Štítky skyup, letecká linka, ukrajina, Brno, Kyjev, Ostrava, letecká společnost, Letiště Brno-Tuřany, Česko, Praha, Ryanair, Lvov, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

Ukrajincu je tady dost, jen zaky zda jsou dostatecna kupni sila na udrzeni letiste v povozu. Nebo to jako obvykle zkrachuje za pul roku.

Sobota, 2. ledna 2021, 09:34Odpovědět

Brněnské letiště bude mít novou leteckou linku. Ukrajinské aerolinky otevřou spojení s Kyjevem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.