Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nová konkurence pro taxikáře i Uber. V Brně dnes spouští provoz i aplikace Bolt

Brňané mohou ode dneška využít novou přepravní službu. Ve městě začne fungovat přepravní platforma Bolt, která funguje na stejném principu jako Uber. Proti němu v minulosti úspěšně protestovali brněnští taxikáři, soud poté působení platformy v Brně zakázal. Rozšíření Boltu i Uberu do Brna bylo umožněno díky nové legislativě, která vstoupila v platnost na začátku letošního července.

„Na spuštění naší aplikace v Brně jsme pracovali několik měsíců. Brno je moderní město, avšak kvalita taxislužeb tomu vůbec neodpovídá. Odvoz autem byl drahý a kvalita poskytované služby nízká. Věříme, že místní lidé si naši službu rychle oblíbí a budou ji pravidelně využívat. Oslovit bychom je chtěli zejména vyšší kvalitou a dostupnějšími cenami. Partnerským řidičům jsme díky technologickým inovacím schopni nabídnout vyšší výdělky, než na které byli doposud zvyklí,” prohlásil manažer Boltu pro Českou republiku Jakub Dvořák.

Bolt, dříve Taxify, je mezinárodní platforma pro přepravu osob ve městech, která byla založena v Tallinu v Estonsku. 

Bolt má přes 30 milionů uživatelů ve více než 35 zemích v Evropě a Africe. Služba ve světě nabízí přepravu auty, sdílení aut, koloběžek a dovoz jídla nebo doručování balíčků.

„Spuštění Boltu v Brně velmi vítáme. Zvýšení konkurence na trhu má pozitivní efekt pro koncového zákazníka. Ze vstupu další platformy do Brna budou profitovat jak místní obyvatelé, tak návštěvníci našeho města. Na spolupráci s Boltem si velmi cením toho, že jeho české vedení s námi plán vstupu do Brna konzultovalo a aktivně se zabývali veškerými připomínkami, které jsme při jednáních vznesli,” dodal radní města Brna pro dopravu Petr Kratochvíl.

Uber prohrál soud s městem, pak zakročil stát

Jízdu si lidé u Boltu objednávají přes aplikaci. Platit můžou kartou online či hotově. Bolt je po Uberu druhou mezinárodní přepravní službou, která vstoupila do Brna.

V minulosti se však Uber dostával do častých sporů s brněnskými taxislužbami a nakonec i brněnským magistrátem. Konflikt se dostal až k soudu, který předběžným opatřením činnost přepravní společnosti v Brně zakázal. Díky nové legislativě mají však digitální přepravní platformy v Česku zelenou.


Uber se vrací do Brna. Přepravce začne ve městě fungovat už na konci července

Přepravní služba Uber se po třech letech opět vrací do Brna. Ve čtvrtek to potvrdil radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS). Společnost začne v Brně fungovat už od konce července. Uber již v moravské metropoli fungoval v roce 2017. Narazil však...


Bolt v současné době vedle přepravy auty provozuje také sdílené elektrické koloběžky v Olomouci, Boskovicích a Pardubicích a sdílená elektrická kola v Praze.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bolt

Štítky Bolt, Uber, přepravní služba, taxi, Brno, Česko, Jakub Dvořák, Estonsko, Evropa, Afrika, Tallinn, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová konkurence pro taxikáře i Uber. V Brně dnes spouští provoz i aplikace Bolt  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.