Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Brněnské řidiče čeká očistec, varují policisté. Vytížené křižovatky budou bez semaforů

Věčně rozkopané Brno přináší brněnským řidičům další novinku. Od dneška až do konce října budou muset lidé za volantem projíždět hned čtyřmi křižovatkami, kde se místo se semaforem potkají s policisty. I ti se situace obávají a varují řidiče, aby si oprášili své znalosti z autoškoly.

Během října si řidiči v Brně projdou doslova očistcem. Město totiž plánuje na křižovatkách ulic Provazníkova v křížení s Merhautovou a s Jugoslávskou, na křižovatce Úzké a Uhelné v centru na Táborské a Gajdošově v Židenicích vypnout semafory, dojde totiž k jejich modernizaci. Řidiče čekají krom kolon také ztížené podmínky pro jízdu a bude mimořádně prověřena jejich pozornost. 

Harmonogram vypnutí semaforů:
Provazníkova–Merhautova: 5.–11. 10.
Úzká–Uhelná: 12.–18. 10.
Táborská–Gajdošova: 20. 10.
Provazníkova–Jugoslávská: 26.–28. 10.

Policisté se obávají, že následná situace nebude lehká pro šoféry, ani pro ně. Místo vypnutách semaforů totiž budou muset nastoupit dopravní policisté vybaveni píšťalkou a regulkou, kteří budou řidičům ukazovat, jak jezdit. S takovým způsobem projíždění mívají leckteří šoféři ale problém. 

„Důležité je pak mít na paměti alespoň to jedno. Pokud totiž máte náhlý výpadek klíčových znalostí řízení křižovatky policistou, nezmatkujte a s vozidlem raději do křižovatky nevjíždějte. Policista pak vám sám dá dostatečně najevo, kdy a kam můžete pokračovat v jízdě.“ říká mluvčí policie Petr Vala.

Policisté nahrazují semafory už od dnešního rána

Policisté nastoupili místo semaforů už dnes v ranních hodinách, a to na křižovatce Provazníkovy a Merhautovy ulice. Příští týden se rekonstrukce přesune do centra na Úzkou a Uhelnou, a to od 12. do 16. října. Dvacátého října si řidiči budou muset dávat větší pozor na křižovatce Gajdošovy a Táborské ulice a od 26. do 28. října jim jízdu bude komplikovat rekonstrukce v Židenicích. 

„Řidiči budou mít poměrně dostatek času na to, aby si oprášili své pozapomenuté vědomosti.“ doplňuje Vala. 

Semafory prochází rekonstrukcí kvůli zlepšení viditelnosti, žárovky nahradí LED světla, která budou reagovat na aktuální světelné podmínky a upravovat intenzitu svícení. Nové semafory budou také upřednostňovat šaliny. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, Brno, semafory, rekonstrukce, policie, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brněnské řidiče čeká očistec, varují policisté. Vytížené křižovatky budou bez semaforů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.