Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Dvacka za dvanáct hodin. U Zetoru v Líšni vzniklo nové P+R parkoviště pro 220 aut

Za dvacet korun tu můžete odstavit auto až na dvanáct hodin. Brno otevřelo nové parkoviště Park and Ride nedaleko traktorového závodu Zetor na Trnkově ulici v Líšni. Parkoviště stojí u zastávky Novolíšeňská a pro řidiče, kteří využijí MHD na cestu do města, stojí na místě infotabule dopravního podniku a automat na jízdenky.

Víc než 220 parkovacích míst v režimu P+R nabídne od pondělka parkoviště u Zetoru při ulici Trnkova. Za dvacet korun tu řidiči můžou odstavit auto až na půl dne a dál do města pokračovat MHD. 

Na dvanáct hodin za dvacku, pak už za stovku

„Nové P+R parkoviště v Líšni je přímo u autobusové zastávky linky 58 a jen pár kroků od tramvajové zastávky Novolíšeňská. Dostat se odsud přímo do centra Brna je otázkou čtvrt hodiny,“ uvedl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl. „Aby bylo parkoviště pro lidi maximálně vstřícné, jsou tu infopanely Dopravního podniku, takže lidé rychle zjistí, kdy jim jede nejbližší spoj. Přímo zde najdou taky jízdenkový automat,“ dodal.

Řidiči tu na první dvě hodiny zaparkují zdarma, za stání o délce 2–12 hodin dají 20 korun, a pokud odjedou po 12–24 hodinách, zaplatí 100 Kč. Za každých dalších 24 hodin pak opět 100 Kč.

Projekt zaplatili brněnští řidiči, další parkoviště jsou v plánu

Pozemek získalo město v roce 2018, když ho za 31 milionů odkoupilo od Zetoru. Město pak dalo do kamerového systému, závor a osvětlení deset milionů korun. Projekt zaplatili sami brněnští řidiči, byl totiž financován z Fondu mobility, do něhož putují peníze vybrané za rezidentní parkování. Plánované zprovoznění letos na jaře zbrzdila pandemie covid-19.

Na dalších záchytných parkovištích město pracuje. „Nejdále je příprava parkovacího domu na Šumavské, kde se začíná s projektovou dokumentací pro stavební povolení. K dalším prověřovaným lokalitám patří například Bítešská, Purkyňova (zde byla podána žádost o územní rozhodnutí), nádraží Královo Pole nebo Jemelkova," uzavřela Radka Loukotková z tiskového odboru města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMB

Štítky P+R parkoviště, Líšeň, Zetor, parkoviště, parkování, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Pokud si vzpomínám, tak parkoviště zde bylo již v r. 1970, kdy jsem nastoupil do Zetoru jako učeň. TEDY co nového: dalších 31 mega do kapsy majitelům kdysi vytunelovaného Zetoru, do země zapíchnuté městské závory, nějaký ten betonový rantl a čáry na zemi.

Pátek, 2. října 2020, 07:56Odpovědět

FOTO: Dvacka za dvanáct hodin. U Zetoru v Líšni vzniklo nové P+R parkoviště pro 220 aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.