Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Konec zbytečného pobíhání. V podchodu hlavního nádraží přibyly nové informační tabule s odjezdy

Odedneška v podchodu hlavního nádraží funguje šest nově nainstalovaných informačních tabulí o rozjezdech tramvají, trolejbusů a autobusů. Tabule mají ulehčit cestujícím se zorientovat přímo v podchodu, z jakého ostrůvku daný spoj vyjíždí.

Dát se doleva nebo doprava

Znáte tu situaci, kdy jste v podchodu a rychle pospícháte na šalinu. Rychle vyběhnete prvním podchodem, který vás napadne a zjistíte, že šalina stojí na opačné straně. Právě díky novým tabulím, které mají cestujícím pomoct se zorientovat, by se tato situace měla změnit.

„Nové tabule s odjezdy v podchodě Hlavního nádraží zjednoduší a zpřehlední cestování celé řadě Brňáků. Jsem rád, že občané do participativního rozpočtu Dáme na vás navrhují opravdu různorodé nápady, které řeší všední problémy života ve městě,“ řekl druhý náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Posun vpřed

Tabule se výrazně liší od těch, které můžeme vidět na ostrůvcích. Nejsou už jednobarevné a zobrazují mnohem více informací o lince. „Tabule jsou velmi moderní a mají přidanou hodnotu, protože mohou zobrazovat výluku na trati nebo mimořádnou informaci na trati. Linky jsou barevně odlišeny. V praxi to znamená, že když spoj odjíždí, linka se na tabuli rozsvítí červeně,“ sdělil navrhovatel projektu Pavel Melichárek.

Důležité se zapojit

Projekt participativního rozpočtu Dáme na vás „Tabule s odjezdy v podchodu Hlavasu“ skončil v roce 2018 na 3. místě a stal se tak jedním z vítězných projektů. Díky toho můžou Brňané odedneška využívat šest nové nainstalovaných obrazovek. Celkové náklady na realizaci dosáhly na 897 000 Kč.

„Děkuji Kanceláři participace i všem, kteří hlasovali a projektu fandili. Určitě má cenu se zapojovat do veřejného dění, všichni jsme součástí velkého celku, Brno je každého z nás, tak si to tu zařiďme tak, ať se nám tu dobře žije. Společně teď můžeme tabule využívat a šetřit čas všichni, od Brňáka, který zde žije celý život, až po turistu, který jen utíká podchodem,“ dodal Melichárek.

Cestující si nově nainstalované tabule pochvalují a do budoucna by uvítali jejich postupné rozšíření i na jiné zastávky. „Nejsem z Brna a zorientovat se na nádraží je pro mě velmi matoucí. Teď už snad nebudu zmateně pobíhat z jednoho ostrůvku na druhý. Bylo by fajn, kdyby takové tabule byly i na jiných zastávkách,“ uvedl student Pavel Jeřábek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, hlavní nádraží, podchod, tabule, informační tabule, ostrůvek, projekt, Tomáš Koláčný, Pavel Jeřábek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

Nekdy je lepsi se na tyto cedule moc nespolehat, napriklad spoje odjizdejici ze smycky pred Grandem (31,33, E76 na letiste) to vubec nezna a zbrazuje jen bus 67.

Pátek, 25. září 2020, 07:19Odpovědět

Konec zbytečného pobíhání. V podchodu hlavního nádraží přibyly nové informační tabule s odjezdy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.