Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Tišnova vykolejil vlak, místo dávají do pořádku hasiči, trať je uzavřená

V Tišnově se stalo další vlakové neštěstí, dnes dopoledne vykolejily dva poslední vagóny rychlíku Vysočina, který jel z Prahy do Brna. Vagóny se naštěstí nepřevrátily, nikdo proto nebyl zraněný. Z vlaku bylo evakuováno za pomoci hasičů 150 lidí a trať je momentálně uzavřená. Cestující bude až do šesté hodiny večerní přepravovat náhradní autobusová doprava.

V Tišnově při cestě z Prahy do Brna vykolejily dva vagóny rychlíku Vysočina. Podle mluvčí záchranářů Michaely Bohthové se nehoda obešla bez zranění, vagóny se totiž nepřevrátily. Trať je uzavřená a České dráhy zajišťují náhradní autobusovou dopravu. 

Přičina vykolejení vlaku zatím není jasná a nehoda se prozatím vyšetřuje. 

"Vykolejily dva vozy, ale nejsou převrácené, stojí rovně. Zatím je to bez zjevných zranění, na místě je evakuace asi 150 lidí," řekla pro ČTK mluvčí českých drah Gabriela Novotná. Záchranná služba původně poslala na místo čtyři posádky včetně vrtulníku. "Je to ale bez zranění. S cestujícími jsme komunikovali a nikdo nebyl ve stavu, že by vyžadoval naše ošetření," uvedla pro ČTK mluvčí jihomoravských zdravotníků Michaela Bothová.

Podle mluvčího policie Bohumila Maláška jel vlak z Prahy a Havlíčkova Brodu směrem na Brno a mezi přejezdem v Předklášteří a tišnovským nádaržím kolejil. Trať vedoucí přes Vysočinu není hlavním koridorem, ten vede přes Pardubice a Českou Třebovou.

„Po celý den musí cestující počítat s komplikacemi a přestupy na náhradní autobusovou dopravu. Největší komplikace bude představovat nakolejení vozu a oprava trati,“ popsala České televizi Novotná. Předpokládané zprovoznění trati je v šest večer.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČT24

Štítky nehoda, vlak, Tišnov, policie, hasiči, brněnsko, Praha, Brno, Kraj Vysočina, náhradní autobusová doprava, úraz, České dráhy, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Tišnova vykolejil vlak, místo dávají do pořádku hasiči, trať je uzavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.