Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Příprava na nový školní rok v Brně. Tým silniční bezpečnosti bude opět školit pedagogy v dopravní výchově

Tým silniční bezpečnosti připravil seminář pro pedagogy základních a mateřských škol. Přednášky z oblasti dopravní výchovy začínají v přípravném týdnu v srpnu v Brně. Následně budou probíhat po celý podzim v několika městech České republiky. Stejně jako v loňském roce jsou i letos semináře zdarma. Zájemci se mohou registrovat už nyní na webu www.dopravnivychova.cz.

Dopravní výchovu lze do výuku zařadit nenásilnou formou prostřednictvím mezipředmětových vztahů. K usnadnění práce pedagogů jsou připraveny pracovní listy oblíbeného projektu Markétina dopravní výchova. Ten bude na seminářích pedagogům představen. Současně další se dozví možnosti, jak témata dopravní bezpečnosti implementovat do výuky. 

Seminář trvá čtyři hodiny a je veden Markéta Novotnou, která je metodikem dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti. Seznámí vás nejen s metodickými doporučeními, ale také s aktuální legislativou silničního provozu, která je nezbytná k výuce v mateřské nebo na základní škole. Představeny pedagogům budou také další dostupné materiály, které mohou využívat.

„Máme rádi útulná neformální prostředí k realizaci seminářů, jelikož v takovém prostředí se všichni uvolní. U dobré kávy pak můžeme předat pedagogům důležité poznatky a návody. Oni sami se mezi sebou mohou navzájem také obohatit. Třešničkou semináře není certifikát o absolvování, nýbrž aktivní zapojení pedagogů do vedení semináře,“ láká k registraci Markéta Novotná.


Termíny seminářů pro pedagogy základních škol:

25. 8. 2020 – Brno

Registrace je možná zde: https://www.dopravnivychova.cz/stranky/100/seminare.html

Semináře probíhají v rámci celorepublikového projektu Markétina dopravní výchova. Jsou akreditovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Projekt je financován z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.


Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tým silniční bezpečnosti

Štítky markétina dopravní výchova, tým silniční bezpečnosti, dopravní výchova, děti, pedagogové, Brno, Česko, projekt, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česká kancelář pojistitelů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava na nový školní rok v Brně. Tým silniční bezpečnosti bude opět školit pedagogy v dopravní výchově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.