Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silnice na jižní Moravě čeká řada stavebních uzavírek. Část cestujících vlakem bude v Brně jezdit opět na dolní nádraží

Část cestujících, kteří jezdí do Brna vlakem, budou muset od 4. července do 2. srpna využít dolní nádraží. Kvůli výluce jedné koleje mezi hlavním nádražím a Židenicemi budou jezdit některé vlaky odklonem právě před dolní nádraží, uvedli mluvčí Správy železnic Nela Friebová a společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík. Na jihomoravských dálnicích přes prázdniny žádné nové uzavírky nezačnou, chystají se však na silnicích prvních třídy i nižších tříd a stejně tak v krajském městě. Na železnici bude několik výluk, kvůli kterým bude nutné zavádět náhradí autobusovou dopravu.

Na dálnicích pokračují stavby započaté na jaře. Jedná se jak o opravy dálnice D1 mezi 168. a 178. kilometrem, tak o opravu jízdního pásu na dálnici D2 směrem do Brně mezi 32. a 43. kilometrem. Ta by však měla skončit už 2. července, vyplývá z webu Ředitelství silnic a dálnic.

V Brně pokračují omezení v okolo Zvonařky a od 1. srpna se přidají opravy nedaleko v Opuštěné ulici na velkém městském okruhu. Pokračuje také omezení v souvislosti se stavbou okruhu v Žabovřeské ulici.

Celý letošní rok se musejí řidiči vyhnout mostu přes Novomlýnské nádrže na silnici I/52. Vzhledem k nižší intenzitě provozu začnou silničáři během prázdnin opravovat i další tři úseky této silnice mezi Pasohlávkami a Mikulovem.

Opravovat se bude řada silnic první třídy

Opravy a tedy omezení, která mají často podobu kyvadlového provozu, se dotknou i dalších silnic první třídy v kraji. Na silnici I/38 se bude o prázdninách opravovat most v Grešlovém Mýtě. S omezením je nutné počítat na silnici I/43, kde pokračuje do 18. července oprava kruhového objezdu v Letovicích a tři týdny na přelomu prázdnin se bude opravovat křižovatka u Kuřimi.

Na silnici I/50 se bude v létě pracovat mezi Brankovicemi a Nesovicemi. Na silnici I/54 se bude opravovat ve Strážovicích, v červenci ještě ve Veselí nad Moravou a od srpna začne oprava úseku z Veselí do Moravského Písku. Na silnici I/55 se budou opravovat mosty v Hodoníně a v Břeclavi od srpna křižovatka ulic Jana Skácela a třídy 1. máje.

Na železnici způsobí největší výluku kromě zmíněné v Brně opravy vždy jedné ze dvou kolejí mezi Brnem a Střelicemi. Začala tento týden a pokračovat bude do poloviny října. „Opravy souvisí s plánovanou modernizací a elektrizací tratě," řekla Friebová.

Od 8. do 28. července se budou dělníci pohybovat na trati mezi Letovicemi a Březovou nad Svitavou, kde se budou měnit kolejnice a opravovat přejezdy.

Další výluky se týkají regionálních tratí. Až do konce srpna pokračuje dlouhodobá výluka tratě ze Šakvic do Hustopečí. Prvních deset červencových dnů se nebude jezdit mezi Moravskými Bránicemi a Rakšicemi, od 27. července do 8. srpna nepojedou vlaky mezi Zaječím a Kobylím.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, MMB

Štítky výluky, uzavírky, silnice, vlaky, jmk, dolní nádraží, Brno, dálnice, oprava, Jihomoravský kraj, Správa železniční dopravní cesty, KORDIS JMK, a.s., Židenice, Ředitelství silnic a dálnic, Jan Skácel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na jižní Moravě čeká řada stavebních uzavírek. Část cestujících vlakem bude v Brně jezdit opět na dolní nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.