Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jižní Moravě přestaly jezdit některé víkendové večerní vlaky

České dráhy po dohodě s Jihomoravským krajem ještě více omezí provoz vlaků. Ty už od pondělí jezdí podle prázdninových jízdních řádů, nyní přestanou jezdit některé víkendové večerní spoje a nevyjedou ani turistické vlaky Pernštejn a Expres Pálava - Podyjí, uvedla mluvčí Drah Vanda Rajnochová. Omezení nočních rozjezdů ohlásil také brněnský dopravní podnik. Opatření souvisí s epidemií koronaviru, kvůli níž vláda výrazně omezila volný pohyb lidí ve snaze zabránit šíření infekce.

Nově nepojedou vlaky večer z Brna do Boskovic a v opačném směru, dále pár spojů mezi Brnem a Tišnovem, Brnem a Hodonínem, nepojede vlak z Brna do Nesovic a z Veselí nad Moravou do Kyjova. Omezení se dále týká vlaků mezi Střelicemi a Ivančicemi, Tišnovem a Vlkovem u Tišnova, Tišnovem a Nedvědicí a také Břeclaví a Mikulovem.

V Brně nepojedou noční spoje, které vyjíždějí od hlavního nádraží v nepracovní dny v 0:30, 1:30 a 4:30. Spoje vyjíždějící v 5:20 a 5:40 nahradí spoje vyjíždějící v 5:30.

Zájem o cestování veřejnou dopravou kvůli vládním nařízením a nemoci COVID-19 dramaticky poklesl, proto v celém kraji postupně přešly všechny spoje na prázdninový provoz. Týká se to jak vlaků, tak linkových autobusů i MHD.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky noční vlak, spoje, České dráhy, Jihomoravský kraj, Brno, pandemie covidu-19, Tišnov, Dopravní podnik města Brna, Národní park Podyjí, Pernštejn, Pavlovské vrchy, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě přestaly jezdit některé víkendové večerní vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.