Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na D2 je u přechodu na Slovensko asi dvanáctikilometrová kolona

Na dálnici D2 je dnes dopoledne na přechodu Lanžhot-Brodské směrem na Slovensko opět asi dvanáctikilometrová kolona kamionů. Vyplývá to z informací na webu Ředitelství silnic a dálnic Dopravniinfo.cz. Problém je už na hranicích Slovenska s Maďarskem. Maďaři zavedli na přechodech přísná opatření kvůli šíření koronaviru. Dlouhé kolony na hranici byly především minulý týden.

Kolona začíná zhruba u sjezdu na Břeclav. Z něj se dá dál pokračovat na hraniční přechod Hodonín-Holíč. Podle dálniční informační cedule je kolona mezi 49. až 61. kilometrem.

Problém vzniká už na hranicích Rumunska a Maďarska a přelévá se na hranice Maďarska a Slovenska a na česko-slovenskou hranici. Důvodem problémů na hranicích jsou přísná opatření kvůli šíření nemoci COVID-19.

Na začátku tohoto týdne byl na D2 u hranice podle policie relativní klid, menší kolona byla na přechodu v pondělí ráno, v úterý kolony nebyly. Výraznější dopravní komplikace se na přechodu znovu objevily ve středu, kdy se kolona u hranic začala tvořit po poledni. Později měla přes deset kilometrů a policie dopravu ve vlnách odkláněla na exitu 48 Břeclav. Rozjela se kolem půlnoci.

Až třicetikilometrové kolony byly v místě minulý týden - začaly v úterý, kdy řada kamionů sahala zhruba k Rakvicím. Pak se ale zkracovaly. Prvním dnem bez kolony byla neděle.

Kvůli obavám z šíření koronaviru platí zákaz cestování českých občanů do zahraničí. Cizinci naopak nesmí do České republiky. Pro přepravu zboží zůstaly hranice otevřené.

Autoři

Štítky ČR, Slovensko, policie, automobilová, koronavirus, hranice, D2, 2.VERZE, Maďarsko, COVID-19, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D2, Břeclav, Rumunsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D2 je u přechodu na Slovensko asi dvanáctikilometrová kolona  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.