Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do hromadné dopravy pouze v roušce nebo šátku. DPMB od zítřka zavádí nová opatření

Využívat městskou hromadnou dopravu v Brně bude od úterka možné pouze se zakrytými ústy a nosem. Cestující musejí použít roušky, šátky nebo jiné alternativy. Od středy následuje další opatření, provoz autobusových a trolejbusových linek přejde na prázdninový režim.

Město přistupuje k dalším opatřením - od úterka je v Brně možné cestovat pomocí MHD pouze se zakrytými ústy a nosem. „Lidé mohou použít roušky, šátky nebo doma vyrobené alternativy, které plní tuto funkci. Chovejme se k sobě prosím ohleduplně a zodpovědně,“ vyzvala primátorka Markéta Vaňková.

Od středy pak přejde provoz autobusových a trolejbusových linek na prázdninový režim. Tramvajová doprava zůstane prozatím v současném režimu. „Potýkáme se zejména s tím, že naši řidiči přechází na OČR kvůli péči o své děti, postrádáme i brigádníky, kterými běžně doplňujeme služby. Toto opatření nám přinese úsporu 70 služeb denně,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Dopravní podnik také nadále dezinfikuje vozy na konečných zastávkách. „Vyčlenili jsme dvacet zaměstnanců, kteří budou pracovat v sedmi stálých a jednom mobilním týmu. Jejich úkolem bude na sedmi konečných tramvajových stanicích dezinfikovat madla a rukojeti ve vozech. Mobilní četa pak bude vykrývat další konečné stanice. Naším cílem je, aby byly všechny tramvaje a co nejvíce autobusů a trolejbusů, kromě večerní dezinfekce očištěny v průběhu dne ještě minimálně jednou,“ vysvětlil Havránek.

Na svém facebookovém profilu vyzývá DPMB cestující ke spolupráci v krizové situaci. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj s použitím TZ

Štítky korona, nákaza, opatření, DPMB, doprava, rouška, šátek, Dopravní podnik města Brna, Brno, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hromadné dopravy pouze v roušce nebo šátku. DPMB od zítřka zavádí nová opatření  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.