Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vedle koloběžek skútry. Do Brna míří sdílené elektroskútry BeRider

Brno zavede novou alternativu k automobilové dopravě, od května se v ulicích objeví 250 elektroskútrů BeRider. Budou rozmístěny hlavně v širším centru města a na důležitých dopravních uzlech. Sdílenou službu provozuje společnost ŠKODA AUTO DigiLab, její zástupci podepsali ve středu s vedením města memorandum o spolupráci.

V brněnských ulicích budou od května k zapůjčení elektrické skútry BeRider. Sdílenou službu provozuje ŠKODA AUTO DigiLab, vedoucí společnosti Jarmila Plachá podepsala s primátorkou Markétou Vaňkovou ve středu memorandum o spolupráci.

Cestování bez hluku a bez emisí

„Stále větší množství lidí hledá alternativu k přepravě automobilem. Vedle sdílených kol či koloběžek jsou skútry další možností, jak cestovat pohodlně a rychle. Velmi oceňuji i skutečnost, že elektroskútry mají provoz bez hluku a bez emisí. To je obzvláště důležité v době, kdy hledáme cesty, jak snížit zátěž životního prostředí nejen v našem městě,“ řekla primátorka Markéta Vaňková.

Elektrické skútry BeRider jsou prvním projektem, který z nové spolupráce města se ŠKODA AUTO DigiLab vzejde. Do budoucna ale obě strany plánují další kroky, které podpoří udržitelnou mobilitu v Brně. 

„Brno je dynamické pulzující město, které je velmi otevřené novým trendům. Věříme, že v budoucnu využijeme mnoho synergií a společně nabídneme obyvatelům i návštěvníkům města relevantní služby nové mobility, které jim usnadní pohyb po městě i okolí," uvedla vedoucí ŠKODA AUTO DigiLab Jarmila Plachá.

K zapůjčení elektroskútru slouží mobilní aplikace

Pro vypůjčení skútru si musí uživatelé do svého smartphonu nejdřív nainstalovat aplikaci BeRider a zřídit si účet. Po úspěšné registraci se ukáže mapa s dostupnými skútry, které je možné rezervovat předem. Skútry budou rozmístěny zejména v širším centru města nebo na důležitých dopravních uzlech. Uživatel vybraný skútr odemyká i zamyká přes aplikaci, bez klíče. K jeho řízení je nutné vlastnit buď řidičák na motorové vozidlo skupiny B nebo na motocykl skupiny A1.

Služba BeRider funguje od září minulého roku i v Praze, kde jich po městě jezdí 150. Letos by měl jejich počet stoupnout na 700.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMB

Štítky doprava, elektrické skútry, BeRider, alternativa, ekologie, zapůjčení, Brno, ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o., Markéta Vaňková, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedle koloběžek skútry. Do Brna míří sdílené elektroskútry BeRider  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.