Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná uzavírka hlavního tahu z Brna do Vídně, oprava mostu přes Nové mlýny potrvá až do zimy

Od dnešního večera se budou muset řidiči jedoucí po silnici I/52 z Brna do Vídně kvůli plánované rekonstrukci vyhýbat mostu přes vodní nádrž Nové mlýny. Objížďka se týká i opačného směru, most bude podle silničářů zavřený nejméně osm měsíců.

Z Vídně do Brna pojedou nově řidiči trasou přes  Dolní Dunajovice, Brod nad Dyjí, a Novou Ves. Objížďka ve směru do Vídně povede přes Novou ves, Drnholec, Novosedly, Dobré Pole, Březí a zpět na silnici I/52. V obcích platí maximální rychlost 30 km/h, na provoz budou ve zvýšené míře dohlížet policisté. „Apelujeme na řidiče, aby využívali stanovených objízdných tras pro „svůj“ směr, jezdili ohleduplně vůči svému okolí a dodržovali stanovené dopravní značení,” doplňuje mluvčí policistů Pavel Šváb. 

Zdroj: ŘSD

Zchátralý most není v poslední době uzavřen poprvé. V roce 2018 ho silničáři museli uzavřít a nasunout na něj provizorní most, na kterém řidiči mohli jet maximálně dvaceti kilometrovou rychlostí. V následujících osmi měsících bude stávající konstrukce mostu zcela zdemolována a nahrazena novou, spodní část pak dělníci opraví. Také most rozšíří o novou cyklostezku za 30 milionů korun z peněz Jihomoravského kraje. „Jedná se o nezbytnou opravu mostu, jejíž technické řešení umožňuje nosnou konstrukci výhledově dále rozšířit,“ potvrzuje mluvčí ŘSD Jan Studecký. Oprava bude stát celkem 294 milionů korun a měla by být dokončena v prosinci 2020. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto od ŘSD, Google

Štítky doprava, silnice, tah na Vídeň, silniční opravy, Nové Mlýny, Vídeň, Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Pavel Šváb, Dolní Dunajovice, Dobré Pole, Novosedly, Drnholec, Brod nad Dyjí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná uzavírka hlavního tahu z Brna do Vídně, oprava mostu přes Nové mlýny potrvá až do zimy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.