Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U Slavkova se srazilo osobní auto s nákladním, jeden řidič nehodu nepřežil. Na místě řídí dopravu policie

Kvůli vážné dopravní nehodě se na silnici I/50 u Slavkova u Brna můžete setkat s komplikacemi. Okolo 7 ráno tady došlo k vážné dopravní nehodě osobního a nákladního auta. Při nehodě se těžce zranili tři lidé, řidič osobního auta srážku nepřežil.

Nehoda si vyžádala jeden lidský život

Pokud jste dnes ráno okolo projížděli silnicí I/50, jistě jste se museli potýkat s komplikacemi. Před sedmou hodinou totiž u Slavkova došlo k vážné dopravní nehodě. Čelně se tady srazilo nákladní auto s osobním, následky nehody jsou tragické.

 

Podle informací policie vjel řidič osobního auta do protisměru, kde ke srážce došlo. On i jeho tři spolujezdci utrpěli vážná zranění, z auta je museli vyprošťovat hasiči. Řidiče se bohužel už napodařilo zachránit, svým zraněním na místě podlehl. Na místo vyrazilo šest posádek záchranné služby včetně vrtulníku, řidič však zemřel ještě před příjezdem záchranářů. 

"Další tři pacienty jsme s těžkým poraněním převezli na urgentní příjmy brněnských nemocnic," uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Šlo o tři mladé muže.

Průjezdná by silnice mohla být znova okolo poledne

Řidič nákladního auta naštěstí z nehody vyvázl bez zranění a negativně dopadla i dechová zkouška na alkohol. Kvůli nehodě však byla celé dopoledne silnice v tomto místě neprůjezdná a projíždějící řidiči se stále potýkají s komplikacemi. Dopravu policisté odklání po objízdných trasách a normální provoz by měl být možný okolo dvanácté hodiny. 

„U vozů jedoucích od Brna je situace komplikovanější, policie doporučuje nesjíždět z D1 na silnici I/50, osobní vozy mohou použít sjezd u Rousínova, nákladní vozy pak u Vyškova a jet směrem na Bučovice. V kopci před Slavkovem také podle Valy zůstaly stát i nějaké nákladní vozy, které se nemohly například z důvodu nákladu otočit do protisměru.“ uvedl pro ČTK policejní mluvčí Petr Vala. 

„Předpokládáme, že šetření na místě a odklizení poškozených vozidel skončí zhruba v poledne.“ doplňuje policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Slavkov, policie, nákladní auto, osobák, řidič, zemřel, Slavkov u Brna, havárie, silnice, automobil, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Slavkova se srazilo osobní auto s nákladním, jeden řidič nehodu nepřežil. Na místě řídí dopravu policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.