Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně se od dneška dá napojit na městský okruh od Bystrce

Řidiči, kteří nemohli několik měsíců najet v Brně od Bystrce přímo směrem na Pisárky na velký městský okruh, se od dnešního poledne dočkali. Silničáři dostavěli obslužnou komunikace, která napojení zajistí, řekl ČTK ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala.

Dopravní značení se měnilo od 9:00 do 12:00. Ve směru od Královopolských tunelů byla těsně za mimoúrovňovým křížením převedena doprava do protisměru, aby se uvolnila komunikace, kterou budou silničáři rozšiřovat. "Tato etapa bude trvat zhruba do přelomu května a června a poté se převede veškerá doprava na nově postavenou komunikaci do opačného směru," řekl Fiala.

Auta od Bystrce se budou nově napojovat zhruba u Kamenomlýnského mostu, kde se předpokládá zpomalení dopravy podobně jako v minulosti. "Možná to bude i přehlednější, komplikace z pohledu bezpečnosti a plynulosti nečekáme," řekl Fiala.

Stavba velkého městského okruhu v Žabovřeské ulici, která spočívá v rozšíření ze dvou na čtyři pruhy a přeložce tramvajové tratě, má skončit v roce 2023.

Autoři | Foto ČT24

Štítky ČR, silnice, stavby, Brno, AUDIO, Bystrc, Tim Hamilton, Silnice I/42, Ředitelství silnic a dálnic, doprava, Pisárky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se od dneška dá napojit na městský okruh od Bystrce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.