Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na jihomoravských silnicích zemřelo loni více lidí než v roce 2018. Je to téměř nejvíce v České republice

Při dopravních nehodách v Jihomoravském kraji zemřelo loni 63 lidí. Je to o 14 víc než v roce 2018. Těžce zraněno bylo v minulém roce 226 lidí. Vyplývá to ze statistiky, kterou dnes policie zveřejnila na svém webu.

Jihomoravský kraj loni obsadil smutnou druhou příčku

Jihomoravský kraj zůstává regionem, kde je obětí na silnicích vzhledem k lidnatosti kraje a rozsahu dopravní sítě ve srovnání s jinými kraji hodně. Více úmrtí na silnicích bylo loni jen ve Středočeském kraji - 88. Nejméně jich zaznamenal Liberecký kraj, a to 12. V Praze bylo loni při dopravních nehodách usmrceno 20 lidí.

V jihomoravském regionu se loni stalo 8141 dopravních nehod, což znamená meziročně o 452 více. Těžce zraněno při nich bylo 226 lidí, meziročně o 100 méně. O čtyři lidi méně bylo loni zraněno lehce, celkem 2772.

Nejtragičtější nehoda za poslední čtyři roky se stala loni na Znojemsku

Nehoda s nejtragičtějšími následky se loni stala v listopadu u Pavlic na Znojemsku. Střet tří aut nepřežilo pět lidí včetně čtyřměsíčního dítěte. Šlo o nejtragičtější nehodu na českých silnicích od září 2015, kdy po nehodě na dálnici D1 u Vyškova zemřelo šest lidí.

Loni zemřelo na českých silnicích 547 lidí

Na silnicích v Česku loni při nehodách zemřelo 547 lidí, o 18 méně než v roce 2018. Je to třetí nejnižší počet obětí od roku 1961, kdy policisté začali sestavovat ucelené statistiky nehod. Na dosavadní minimum klesl počet těžce zraněných, kterých loni bylo 2110, meziročně o 355 méně. Naopak téměř o 3000 na 107.572 stoupl počet dopravních nehod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky silnice, dálnice, nehody, úmrtí, Jihomoravský kraj, Česko, dopravní nehoda, havárie, Praha, Středočeský kraj, okres Znojmo, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihomoravských silnicích zemřelo loni více lidí než v roce 2018. Je to téměř nejvíce v České republice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.