Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Znojemsko a Břeclavsko zasáhnou příští týden čtyři výluky

Ze Znojma příští týden nepojedou vlaky do Grešlového Mýta a ani druhým směrem do Hrušovan nad Jevišovkou. Výluka se dotkne také trati z Břeclavi do Mikulova a také z Moravského Krumlova do Moravských Bránic kvůli opravám tratí, vyplývá z informací, které rozeslala společnost Kordis JMK.

Nejdéle bude trvat výluka mezi stanicemi Znojmo a Hrušovany nad Jevišovkou-Šanov. Začne ve středu 6. listopadu a potrvá až do neděle 17. listopadu. Autobusy pojedou podle výlukového jízdního řádu a budou mít ze Znojma dřívější odjezd proti vlakům a pozdější příjezd do Hrušovan. Nebudou ani zajištěné přípoje na autobusy na znojemském nádraží.

Ostatní výluky budou kratší. Ze Znojma směrem na Okříšky se nebude jezdit v pondělí a v úterý. Zatímco v pondělí budou autobusy jezdit pouze ze Znojma do Šumné, v úterý až do Grešlového Mýta. Výluka se týká pouze vlaků v čase zhruba mezi 7:30 a 14:00. Vždy pojedou dvě autobusové linky. Zatímco linka A bude zrychlená a ze Znojma pojede přímo do Citonic a dále do Šumné a Grešlového Mýta, linka B pojede jako přípojná mezi Citonicemi a Olbramkostelem.

Také pouze v pondělí a v úterý nepojedou vlaky z Břeclavi do Mikulova, a to od 7:20 do 13:20. Pojedou dvě autobusové linky v různých časových polohách, jedna zajistí návaznost na přestupy v Břeclavi, druhá v Mikulově. Nebudou však zajištěné přípoje na autobus ve stanici ve Valticích.

Výluka mezi Moravskými Bránicemi a Moravským Krumlovem potrvá od pondělí do čtvrtka v čase od 7:30 do 15:15. I v tomto případě pojede více autobusových linek. Některé obslouží i Ivančice, Bohutice a některé pojedou až do Brna.

 

Autoři | Foto ČD

Štítky ČR, železnice, Jihomoravský, Znojmo, okres Znojmo, Břeclav, okres Břeclav, Mikulov, Hrušovany nad Jevišovkou, Moravský Krumlov, KORDIS JMK, a.s., Citonice, Okříšky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemsko a Břeclavsko zasáhnou příští týden čtyři výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.