Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dvoje jízdenky na jednu cestu nejspíš nebudou. Jihomoravský kraj chce uznávat tarif Českých drah

Jihomoravský kraj je připraven uznávat příští rok tarif Českých drah (ČD), a to i při vnitrokrajských jízdách. Kraj stanovil konkrétní podmínky, je ochoten garantovat, že nebude snižovat cenovou úroveň tarifu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK). Dráhy se zavázaly k návrhu vyjádřit do 30. října, uvedla mluvčí kraje Monika Brindzáková.

Dosud se zdálo, že si cestující od 1. ledna 2020 při jízdě po jižní Moravě osobním či spěšným vlakem ČD budou muset koupit krajskou jízdenku. Výjimku by měli lidé při cestě z jiných krajů, aby si nemuseli na jednu jízdu kupovat více jízdenek.

„Jsem rád, že jsme se v jednání s Českými drahami posunuli směrem k vzájemné dohodě na některých dosud nevyjasněných pravidlech v rámci IDS JMK. Zejména díky oboustrannému vstřícnému přístupu tak budeme moci od ledna 2020 zajistit co nejpřehlednější cestování v rámci železniční dopravy v Jihomoravském kraji," řekl po jednání náměstek hejtmana Roman Hanák (ČSSD).

Pokud to technologie dovolí, Můj vlak bude prodávat i krajské jízdenky

Pravděpodobně bude také možné prodávat jízdenky v tarifu IDS JMK prostřednictvím aplikace Můj vlak a e-shopu Českých drah. Předpokladem je to, že se podaří vyřešit technické propojení a systémy budou kompatibilní.

Zelené vagóny zůstanou

Jihomoravský kraj dnes potvrdil záměr takzvaného usměrněného nástupu na linkách S2 a S3. „Platí tedy, že z důvodu lepší orientace cestujících budou na těchto linkách označeny zeleným pruhem ty vagony, kde si bude moci cestující zakoupit jízdní doklady," uvedla v tiskové zprávě Brindzáková. V ostatních vagonech koupě nebude možná.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlaky, ids jmk, Jihomoravský kraj, České dráhy, jízdenky, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, Roman Hanák, ČSSD

Dvoje jízdenky na jednu cestu nejspíš nebudou. Jihomoravský kraj chce uznávat tarif Českých drah  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.