Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při čelním střetu kamionu s osobákem dnes ráno zemřeli čtyři lidé, z toho dvě děti

Při čelním střetu osobního auta s kamionem zemřeli ráno na silnici I/55 u Sudoměřic na Hodonínsku dva dospělí a dva chlapci školního věku. Pátý cestující v autě, také školák, utrpěl vážná zranění.

Nehoda se stala na delším rovném úseku před odbočkou na Skalici kolem půl páté ráno. Silnice je uzavřená v obou směrech, což s ohledem na vyšetřování potrvá několik hodin. Příčinu havárie policisté vyšetřují.

Policie se nechce vyjadřovat k tomu, kdo v osobním voze jel. Nejsou zatím vyrozuměni pozůstalí, uvedl ráno policejní mluvčí Petr Zámečník. Pouze uvedl, že všichni aktéři dopravní nehody jsou Češi a že kamion i osobní auto řídily ženy.

Třetí chlapec je ve vážném stavu

Mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková uvedla, že zemřeli dva dospělí a dva chlapci. Velmi vážně je zraněný třetí chlapec. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku. „Vrtulník jej transportoval do Dětské nemocnice v Brně," uvedla Kropáčková.

Na místě zasahovali také hasiči, podle mluvčího Petra Příkaského bylo nutné účastníky nehody vyprošťovat hydraulickým zařízením. Poskytli také posttraumatickou péči řidičce kamionu.

Objízdná trasa vede mezi Hodonínem a Strážnicí přes Rohatec, Ratíškovice, Vacenovice, Vracov a Bzenec, tvoří se tam kolony. „Autobusové linky 910 a 911 jsou obousměrně odkloněny přes Bzenec a Ratíškovice. Očekávejte zdržení cca 30 až 40 minut," informoval na webu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Mezi Strážnicí a Sudoměřicemi je řazen operativně záložní autobus.

Jde o jednu z nejtragičtějších nehod letošního roku. Čtyři lidé zemřeli také před týdnem při čelní srážce dvou osobních aut u Starého Jičína na Novojičínsku. Čtyři oběti si vyžádala rovněž srážka auta s vlakem na přejezdu 14. července v Černožicích na Hradecku.

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Sudoměřice, nehoda, úmrtí, automobil, okres Hodonín, Strážnice, Bzenec, Ratíškovice, Dětská nemocnice FN Brno, Skalice, Hodonín, Vracov

Při čelním střetu kamionu s osobákem dnes ráno zemřeli čtyři lidé, z toho dvě děti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.