Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brněnské letiště otevře od poloviny srpna nové infocentrum. Nahradí nynější stánek s okýnkem

Město Brno ve spolupráci s brněnským letištěm připravují nové informační centrum, které nahradí nynější stánek s okýnkem. Umístěno bude ve spojovací chodbě mezi příletovou a odletovou halou.

Místo nynějšího informačního kiosku TIC, ve kterém se dají sehnat například jízdenky na autobus, vznikne na brněnském letišti nové informační centrum. To by mělo začít naplno fungovat v polovině srpna. „Infocentrum bude reprezentativní, praktičtější a komfortnější než stávající kiosek,“ uvedla tisková mluvčí Magistrátu města Brna Jana Vašíčková.

Okénko v příletové části už podle mluvčí Letiště Brno Kateřiny Pichalové nevyhovovalo aktuálním požadavkům. Ve větším otevřeném prostoru teď budeme mít možnost rozšířit nabídku. Vytvoří se tak moderní komunikační kanál mezi cestujícími a turistickými centry v Brně a blízkém okolí,“ vysvětlila.

Nové infocentrum bude na frekventovaném místě, kterým prochází jak odlétající, tak i přilétající pasažéři

Infocentrum bude umístěno ve spojovací chodbě mezi příletovou a odletovou halou, blíže k odletové části. Kromě tiskovin Brna a Jihomoravského kraje a informačních letáků s nabídkami turistických destinací budou součástí sortimentu také suvenýry z produkce TIC Brno. „Vznikne tak ideální místo pro získání informací při příletu a koupi dárku při odletu z Brna,“ řekla uvolněná zastupitelka pro oblast marketingu a cestovního ruchu Kristýna Černá.

Novinkou bude také možnost zakoupení turistické karty BRNOPAS. „Turistům touto formou nabídneme společně s TIC, městem Brnem a Jihomoravským krajem příležitost navštívit zajímavá místa za nabízené slevy na vstupném,“ doplnila Pichalová. Součástí BRNOPAS bude od 1. srpna mimo jiné bezplatné cestování brněnskou MHD nebo volné vstupenky na pět oblíbených míst v Brně.

Ročně by mohlo mít infocentrum až deseti tisícovou návštěvnost

Turistické informační centrum Brno spolu s letištěm předpokládají, že by návštěvnost nového infocentra mohla odpovídat zhruba deseti tisícům lidí ročně. „Toto číslo jsou přímo lidé, kteří si něco zakoupí. Ti, co se pouze informují, nebo si vezmou informační leták v evidenci nejsou. Doposud byly totiž tiskoviny volně k odebrání ve stojanech v odletové i příletové části haly,“ objasnila Pichalová.

V loňském roce tuřanské letiště odbavilo více než půl milionu cestujících na pravidelných i charterových linkách. V první polovině roku 2019 zaznamenalo letiště osmnáctiprocentní nárůst cestujících oproti prvnímu pololetí roku 2018, když odbavilo celkem 170 510 cestujících. Za nárůst cestujících letiště vděčí především novým pravidelným linkám do Milána a do Berlína.

„S dosavadním vývojem roku jsme opravdu spokojeni. Ukázalo se, že se naplno rozlétaly obě nové pravidelné linky a za zmínku pak jistě stojí měsíc červen, ve kterém jsme odbavili skoro 87 tisíc cestujících. Tolik jsme jich pro srovnání neměli ani v jednom z tradičně nejfrekventovanějších prázdninových měsíců v roce 2016,“ uvedl Radek Lang, vedoucí Přepravního provozu Letiště Brno.

Autoři | Foto LVA SERVICE

Štítky Letiště Brno, Tuřany, letiště, infocentrum, TIC, Magistrát města Brna, Brno, Letiště Brno-Tuřany, turistické centrum, Jihomoravský kraj, Kristýna Černá, TIC Brno, Berlín, Milán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště otevře od poloviny srpna nové infocentrum. Nahradí nynější stánek s okýnkem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.