Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jižní Moravou projíždí konvoj americké armády. Na D2 se srazilo armádní auto s náklaďákem

Na dálnici D2 se v zúžení na 34. kilometru ve směru na Bratislavu srazilo nákladní auto s vojenským vozidlem. Krátce po nehodě, která se stala po 7:00, byla dálnice na Slovensko neprůjezdná, až do 9:00 jezdila auta jedním pruhem. Potom skončilo vyšetřování nehody a konvoj americké armády z místa odjel. ČTK to řekl po mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

„Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté zvažovali, že automobily nechají odstavit na blízké benzinové pumpě mimo dálnici kvůli plynulosti provozu," uvedl Malášek. Nakonec to ale nebylo nutné a vyšetřování nehody krátce před 9:00 skončilo a konvoj odjel.

Podle mluvčí Armády ČR Magdaleny Dvořákové vjelo na dálnici D2 do americké vojenské kolony nákladní auto. S vojenským vozem se lehce srazilo. Armádní kolona projíždí celou republikou, velké komplikace vznikly při jejím průjezdu po D1.

Nehoda se stala poblíž Velkých Pavlovic, na místě nehody stojí několik vojenských vozidel. Nehodu řešila státní i vojenská policie.

Konvoj americké armády vyjedl z kasáren ve Staré Boleslavi a přes Prahu a Brno zamířil na hraniční přechod v Břeclavi. Poslední část konvoje má podle plánu opustit Českou republiku ve čtvrtek odpoledne. Konvoj čítá víc než 350 kusů techniky a přes 800 lidí. Vojáci cestují v menších skupinách přibližně s hodinovým rozestupem.

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky armádní konvoj, americká armáda, nehoda, d2, Armáda Spojených států amerických, dálnice, Jihomoravský kraj, Dálnice D2, havárie, Slovensko, Bratislava, Magdalena Dvořáková, Armáda České republiky, Česká televize

Jižní Moravou projíždí konvoj americké armády. Na D2 se srazilo armádní auto s náklaďákem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.