Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Novou linku mezi Brnem a Berlínem úspěšně otestovali první cestující

Dvakrát týdně spojí od úterý 2. dubna Brno a Berlín nová pravidelná letecká linka. Z Brna –Tuřan na letiště Berlín Schönefeld bude létat společnost vždy v úterý a v sobotu v brzkých odpoledních hodinách. Letenky se přitom budou pohybovat od pouhých 250 do 1500 korun.

„Nepochybuji o tom, že trasa do Berlína bude úspěšná, a to v obou směrech. Jihomoravský kraj i jeho okolí nabízejí nesčetně příležitostí na výlety i pro obchod, takže očekávám, že nová linka k nám přivede další tisíce návštěvníků. A samozřejmě ve snaze o rozšiřování nabídky pravidelných linek budeme i nadále pokračovat,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Na lince čekáme za letošek až dvacet pět tisíc lidí, říká ředitel provozu

„Jsme rádi, že cestující z Brna mají možnost nově létat pravidelně dvakrát týdně mezi Brnem a Berlínem. Zhruba hodinový let startuje z Brna každé úterý ve 13 hodin a v sobotu ve 14:25 hodin. Věříme, že nová linka bude mít úspěch, a předpokládáme, že počet odbavených cestujících za rok 2019 by na této lince mohl činit až dvacet pět tisíc lidí,“ uvedlvedoucí přepravního provozu brněnského letiště Radek Lang.

Linka do Berlína částečně nahradila zaniklou linku Brno – Mnichov, která nečekaně skončila letos v únoru. Britský dopravce flybmi totiž oznámil krach a linka tak skončila ze dne na den.

NAPSALI JSME: Pravidelná letecká linka Brno - Mnichov končí. Dopravce zkrachoval 

Do Londýna se nyní z Brna létá každý den, do Milána – Bergama třikrát týdně. Letní sezónu pak pravidelně rozšiřuje řada charterových letů do turistických destinací.

Foto Facebook / Jihomoravský kraj

Štítky Brno, Berlín, letecká linka, ryan air, letiště brno, Bohumil Šimek, Mnichov, Jihomoravský kraj, Letiště Brno-Tuřany, Londýn, Milán, Bergamo

FOTO: Novou linku mezi Brnem a Berlínem úspěšně otestovali první cestující  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.