Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli sněhu nabírají autobusy na jižní Moravě zpoždění

Na jižní Moravě odpoledne začalo sněžit, silnice ve vyšších polohách kraje jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Cestující na autobusových linkách musejí počítat s rizikem zpoždění deset až 40 minut, informovala na webu společnost Kordis, která provozuje integrovaný systém dopravy v kraji.

Linka 262 mimořádně jezdí odklonem přes Žďárnou a Suchý, silnice přes Hrádkov a Vratíkov na Blanensku je totiž neprůjezdná. Sníh a led u Mušlova zastavil také autobusovou linku 585 mezi Mikulovem a Valticemi na Břeclavsku.

Sypače vyjely před 16:00 i do ulic Brna. "Vozovky jsou doposud převážně holé a mokré, ale postupně se, především ve vyšších oblastech města, začíná sníh na komunikacích držet," uvedl provozní ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák. Řidičům doporučuje opatrnou jízdu, na mokrých, částečně zasněžených vozovkách hrozí nebezpečí smyku, především při dobržďování.

Krajští silničáři varují, že na některých komunikacích druhé a třetí třídy, hlavně na Blanensku či Brněnsku, už leží uježděná vrstva sněhu. Silnice mezi Drnovicemi a Podomím na Vyškovsku je uzavřená pro vozidla nad 12 tun, informovala na svém webu Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje.

Autoři | Foto ilustrační foto, Hasiči Hrádek nad nisou

Štítky sníh, autobusy, zpoždění, Jihomoravský kraj, silnice, okres Blansko, Brno, okres Břeclav, Mikulov, Valtice, Žďárná, Vratíkov, Hrádkov

Kvůli sněhu nabírají autobusy na jižní Moravě zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.