Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Omezení na D1 u Brna mezi 182. a 190. km po víkendu skončí

Omezení na dálnici D1 mezi 182. a 190. kilometrem u Brna po víkendu skončí, v pondělí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje, že plně obnoví provoz. Letos silničáři opravili dálnici v tomto úseku v obou směrech kvůli velmi špatnému stavu cementobetonové vozovky.

„V celém úseku se vyskytovaly prasklé desky, trhliny a poruchy v podélné spáře. Původní cementobetonový kryt jsme vybourali a nahradili asfaltovými vrstvami," uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Díky konci opravy se výrazně zjednoduší nájezd na dálnici u Brna. Dálnice se v těchto místech nerozšiřovala o 75 centimetrů tak jako dále ve směru na Prahu, protože se zde počítá s budoucím rozšířením na tři pruhy v každém směru.

Dálnice D1 je mezi 182. kilometrem a exitem na Vyškov, což je zhruba 50 kilometrů, opravená kompletně s výjimkou krátkého čtyřkilometrového, avšak velmi exponovaného úseku mezi 190. a 194. kilometrem. „Rekonstrukci plánujeme na příští rok," uvedl Rýdl.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky D1, omezení, ukončení, Brno, Dálnice D1, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Vyškov

Omezení na D1 u Brna mezi 182. a 190. km po víkendu skončí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.