Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Brněnskými ulicemi kličkoval namol opilý řidič. Málem srazil několik lidí na zastávce šaliny

Šílená jízda, která mohla skončit vážným zraněním, nebo i smrtí. Na kličkující červenou Fabii upozornili svědci u Dětské nemocnice v Brně v pondělí odpoledne. Za volantem seděl namol opilý řidič a s dopravními předpisy si rozhodně hlavu nelámal.

Do ulice Milady Horákové okamžitě po zavolání vyrazila hlídka strážníků, která před sebou zanedlouho uviděla kličkující červené auto. Jeho řidič si vůbec nevšímal jízdních pruhů a se svým autem se vydal do centra pro tramvajovém pásu.

Cestu do křižovatky mu však hlídka zahradila autem se zapnutými majáky i sirénou a donutila tak šestapadesátiletého muže zastavit. Strážníci ho vyzvali, aby zůstal na místě a při tom si okamžitě všimli jeho nesrozumitelné řeči. Muž i tak popřel, že by byl opilý.  Přitom si ani nepamatoval, kde rozbil přední kolo, které bylo při příjezdu hlídky úplně vypuštěné.

Následná dechová zkouška ukázala víc než 2,1 promile v krvi. „Na místo tak po přivolání dorazili také státní policisté, kteří budou událost šetřit pro podezření z trestného činu," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Pracovníci dohledového centra navíc následně zjistili, že několik minut předtím svou jízdu muž málem přejel několik lidí čekajících na zastávce Jugoslávská. Tam totiž v jednu chvíli najel dokonce na nástupní ostrůvek. 

Foto MP Brno

Štítky video, řidič, opilý, brno, nebezpečí, chodci, zastávka šaliny, Dětská nemocnice FN Brno, Škoda Fabia, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brněnskými ulicemi kličkoval namol opilý řidič. Málem srazil několik lidí na zastávce šaliny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.