Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Hasiči vyjížděli ve středu k nehodě na D1. Řidiči odmítli vytvořit záchrannou uličku

Minulý týden rozjely záchranné složky společnou kampaň za osvětu ohledně vytváření tzv. záchranných uliček pro vozidla záchranářů, hasičů a policistů na dálnicích. Neuběhl ani týden a bezpečnostní složky musely na D1 řešit katastrofální chování řidičů, kteří blokovali průjezd k nehodě uličkou o šířce několika desítek centimetrů.

Se smutným důkazem bezohlednosti řidičů přišli ve středu hasiči. Ti vyjížděli krátce před polednem na 197. kilometr dálnice D1 ve směru na Prahu, kde se stala vážná dopravní nehoda. Tři lidé se při ní zranili. Dálnice ve směru na Prahu stála.

„Na místo jsme vyslali dvě profesionální hasičské jednotky," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. U nehody přistál také vrtulník záchranářů. Z jednoho zdemolovaného auta musel hasiči  vyprošťovat zraněnou ženu a muže. Nehoda kamionu a dvou aut zcela zablokovala dálnici. 

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Je u nás povinná už léta a stejně ji stále neumíme. Češi a záchranná ulička 
 

„Příjezd k nehodě opět potvrdil neukázněnost řidičů, kteří neumí tvořit záchrannou uličku mezi levým a pravým jízdním pruhem. Problém byl i při příjezdu techniky k odstranění nehody, kdy si řidiči svojí neukázněností vlastně sami prodlužovali dobu stání v koloně," prohlásil Mikoška.

Vzdálenost, kterou by běžně hasiči k nehodě urazili za 3 minuty, tak museli projet za téměř čtyřnásobně dlouhou dobu. V případě průjezdu záchranářů znamená přitom každá minuta navíc sníženou šanci na přežití.

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky záchranná ulička, hasiči, záchranáři, policisté, nehoda, D1, havárie, Dálnice D1, dálnice, Jaroslav Mikoška, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči vyjížděli ve středu k nehodě na D1. Řidiči odmítli vytvořit záchrannou uličku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.