Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výluka na hlavním nádraží v Brně přinese od soboty více komplikací

Na brněnském Hlavním nádraží pokračuje výluka pátého a šestého nástupiště. Kvůli začátku nového školního roku se však od soboty 1. září mění opatření týkající se vybraných vlakových spojů. Některé začnou jezdit na Dolní nádraží, jiné nahradí autobusy.

Důvodem změny je navýšení počtu vlaků po letních prázdninách. Opatření se mění proto, že na Hlavní nádraží by se více vlaků nevešlo. Omezení se nadále týká vlaků, které přijíždějí do Brna od Střelic, kde se sjíždějí trati od Moravských Bránic a od Jihlavy.

„Vlaky ve směru od Bránic a do nich pojedou všechny až na ojedinělé výjimky z Dolního nádraží. Z Hlavního pojedou pouze některé v brzkých ranních a ve večerních hodinách," uvedl Stanislav Krčma z Českých drah. Na Dolním nádraží bude zatím fungovat jedno nástupiště a k vlakům a od nich cestující na Hlavní nádraží dovezou autobusy.

Cestující musejí být obezřetní

Osobní vlaky, které jedou do Zastávky a také některé, které jedou do  Náměště a Jihlavy, nahradí ve všedních dnech mezi Brnem a Zastávkou autobusy. Vyjíždět budou z ulice Uhelná z parkoviště před obchodním domem Tesco.

O víkendech a ve svátky pojedou všechny vlaky z Hlavního nádraží. I ve všední dny pojedou vybrané vlaky v brzkých ranních hodinách a ve večerních hodinách z Hlavního nádraží.

Nejméně se výluka jako dosud dotkne rychlíků od Jihlavy. Nadále pojedou na Hlavní nádraží, avšak vzhledem k vyčerpané kapacitě mají cestující počítat s drobným zpožděním do pěti minut.

Zásadní omezení přijdou koncem roku

S mnohem větší výlukou musejí cestující počítat od poloviny prosince po celý příští rok. Zatímco nyní je příčinou výluky oprava mostů přes Křídlovickou a Hybešovou ulici a s tím související oprava pátého a šestého nástupiště, příští rok se bude dělat nové zabezpečovací zařízení.

Kvůli tomu Správa železniční dopravní cesty chystá na Dolním nádraží podchod k ostrovnímu nástupišti a osobní dopravě tam místo jedné budou sloužit tři koleje. Kvůli velké výluce se staví i dostatečné zázemí pro cestující a zaměstnance.

Autoři | Foto MilujiBrno | Zdroj ČTK

Štítky Brno, hlavní nádraží, výluka, vlaky, opravy, Jihlava, České dráhy, Střelice, Tesco, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výluka na hlavním nádraží v Brně přinese od soboty více komplikací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.