Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náměstek Hollan oznámil při návštěvě Ukrajiny vznik přímé letecké linky do Lvova

Vznik pravidelné letecké linky Brno - Lvov oznámil minulý týden na tiskové konferenci k turnaji fotbalových fanoušků Eurofanz v ukrajinském Lvově náměstek brněnského primátora Matěj Hollan (Žít Brno). Podle Hollana by se z Brna na Ukrajinu mohlo létat v "dohledné době".

Nová linka podpoří ve Lvově i vznik Českého centra

Hollan informaci o zavedení nové letecké linky uvedl v souvislosti s avizováním otevření pobočky Českého centra ve Lvově. „Oslovila mě s žádostí o podporu při vzniku pobočky Českého centra jeho ředitelka, Lucie Řehoříková," vysvětlil pro Drbnu Hollan. 

„Jelikož z Brna začne v dohledné době lítat pravidelná linka do Lvova, bude se zde vyskytovat velké množství Brňáků. Přijde mi logické, abychom pro ně ve Lvově pomohli vybudovat "krajanské" místo. V krátké době chci s tímto záměrem seznámit vedení města," doplňuje Hollan. O Hollanově výstupu na tiskové konferenci informovala i ukrajinská média

ČTĚTE TAKÉ: Kraj ukončil jednání s Rumuny o nových leteckých linkách z Brna, hledá nové dopravce 

Velké plány na lety do celé Evropy padly, nyní se jde po krůček po krůčku

Vznik letecké linky do Lvova avizovalo letos město i kraj, avšak jednání s rumunským dopravcem Blue Air skončila na mrtvém bodě. Současně se Lvovem měl dopravce nabízet spojení s významnými evropskými metropolemi jako Řím, Brusel, Barcelona či Milán. Do poslední jmenované destinace budou moci cestující z Brna létat již od letošního října. Minulý týden totiž kraj oznámil spoluprácI s nízkonákladovou společností Ryan Air. Do Milána bude linka létat dvakrát týdně.

ČTĚTE TAKÉ: Brněnské letiště konečně získá novou leteckou linku. Ryanair bude dvakrát týdně létat do Milána 

Dvě prohry, zato největší vlajka

Vznik nové letecké linky na západ Ukrajiny oznámil Hollan trochu nečekaně na tiskové konferenci k tradičnímu fotbalovému turnaji Eurofanz, při kterém se utkávají fanouškovské týmy klubů z celé Evropy. Tým fandů brněnské Zbrojovky, jehož byl Hollan hráčskou součástí, se do vyřazovací fáze neprobojoval. V základní skupině podlehl silným mančaftům reprezentace Irska a anglického Newcastle United. 

„Turnaj hodnotím kvalitně. Přestože výsledky možná trochu klamou, neudělali jsme ostudu na hřišti a už vůbec mimo něj. Měli jsme alespoň suverénně největší vlajku.Takový lvovský standard. Příště snad vypravíme celý autobus," prohlásil vedoucí výpravy Marek Fišer. „Mám radost, že tým z Karpat dojede v září do Brna na Starobrno Lužánky Cup," dodal.

Hollan se tentokrát zbičovat nenechal

Primátorova náměstka Matěje Hollana pojí se Lvovem zvláštní vzpomínky. Před dvěma lety uniklo na internet video, na kterém se polonahý Hollan nechává bičovat ve lvovské kavárně Masoch. Po každém úderu biče přitom žadonil "I want more", tedy "chci víc"

V českých médiích následně toto video způsobilo hotový poprask. V Brně si na počest Hollanova sado-maso zážitku přidaly stovky lidí do profilových fotek na sociálních sítích nápis "I want more"

Letos se podle našich informací náměstek zbičovat nenechal. Místo toho raději podpořil literární akci Měsíc autorského čtení, při které jsou Lvov a Brno partnerskými městy a po celý červenec akce probíhá i v moravské metropoli. Do sado-maso kavárny za sebe tentokrát poslal kustoda brněnského týmu.

Foto Eurofanz / Facebook

Štítky letecká linka, Lvov, Brno, Matěj Hollan, České centrum, vznik, Ukrajina, tisková konference, Žít Brno, Milán, Evropa, Newcastle United FC, Ryanair

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek Hollan oznámil při návštěvě Ukrajiny vznik přímé letecké linky do Lvova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.